Spot pirotskog SNS-a: Vasić obećava sređivanje puta koji nije u nadležnosti Grada

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2020, 16:11

Spot pirotskog SNS-a: Vasić obećava sređivanje puta koji nije u nadležnosti Grada

Iako asfaltiranje državnih puteva nije u nadležnosti lokalnih samouprava, upravo sređivanje jedne ovakve deonice obećava kandidat Sprske napredne stranke i aktuelni gradonačelnik Pirota Vladan Vasić u jednom od predizbornih spotova SNS-a. Dok Vasić sada kaže da se u spotu misli na saradnju sa Koridorima Srbije, koji će ovu deonicu rekonstruisati, predsednik BIRODI-ja i dugogodišnji borac protiv korupcije Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Gavrilović kaže da je u pitanju obmana građana i glasača.

Predizborni spot pirotskog odbora SNS-a koji predstavlja Vladana Vasića kao kandidata za novog-starog gradonačelnika odigrava se na otvorenom putu nekadašnje magistrale, a sadašnjeg državnog puta prvog B reda, od Pirota ka Leskovcu, a Vasić govori o asfaltiranju puteva, jedne od omiljenih aktivnosti svih političara u kampanjama.

U proteklom periodu asfaltirali smo put od skretanja za selo Barje Čiflik kroz Gljilan do ovog mesta - Sadikovog bunara. Takođe je asfaltiran put od Sadikovog bunara ka Beloj Palanci, odnosno ka mestima Ponor i Mali i Veliki Suvodol. Da podsetim da smo u Ponoru rešili višedecenijski problem vodosnabdevanja i sada ljudi imaju vodu - priča Vasić.

Pored dosadašnjih uspeha koje pominje u spotu, on daje i obećanje za budućnost - sređivanje deonice od mesta Sadikov Bunar do sela Blato, jedne od najlošijih deonica u ovom kraju, na koji vozači godinama, pa i decenijama imaju zamerke.

Međutim, ta deonica nije u nadležnosti lokalne samouprave, što su više puta nadležni u gradu naglašavali kada bi se govorilo o njenom sređivanju, već preduzeća Putevi Srbije koje je nadležno za održavanje državnih puteva.

U narednom periodu zahvaljujući saradnji sa Koridorima 10, asfaltiraćemo put od Sadikovog Bunara do sela Blata ka susednoj Babušnici - kaže Vasić u spotu SNS-a.

Iako su za deonicu nadležna državna preduzeća, Vasić obećava kao kandidat za gradonačelnika Pirota koji za to, kao lokalna samouprava, nema nadležnost, a sređivanje te deonice već je isplanirano, a na sebe je preuzelo preduzeće Koridori Srbije, kao jedne od 17 deonica od Niša do granice sa Bugarskom, koji su delimično oštećeni i tokom izgradnje istočnog kraka Koridora 10. Nije nadležan, ali obećava sređivanje; foto: JV arhiva

Vasić za Južne vesti kaže da su lokalne samouprave učestvovale u određivanju puteva koji će se rehabilitovati.

Kada kažem mi, ne mislim da ćemo mi to finansirati, nego u dogovoru, saradnji, na naš predlog. Oni su potpisali taj ugovor pre dva i po meseca. Mi nismo učestvovali u izgradnji Koridora, ali ga nekako doživljavamo kao svoj - kaže Vasić.

Da se hvali i obećava stvari koje nisu njegova nadležnost, smatra i predsednik BIRODI-ja i dugogodišnji borac protiv korupcije Zoran Gavrilović.

Takve stvari su stvar obmane. "Ja vama obećavam nešto što nije u mojoj nadležnosti". Ne možete to da obećate. To su obmane i toga ima puno - kaže Gavrilović.

Srž problema leži u, dodaje on, nerešenim problemima oko izbornog zakona, izborne komisije i nepostojanja mehanizama za sprečavanje zloupotreba. Zoran Gavrilović kaže obmana građana; foto: mc.rs

Da imamo izbornu komisiju koja je regulatorno telo, a nemamo je jedini od bivših republika SFRJ, i da je to ozbiljno regulatorno telo, deo nadležnosti bi bio da se bave lažnim marketingom, lažnim izjavama i faktičkim zloupotrebama - kaže Gavrilović.

Iako kaže da po sadašnjem zakonu to nema ko da sankcioniše, kaže da u ovom spotu ima još primera zloupotreba.

On tu nastupa i kao gradonačelnik što bi mogao da se tumači kroz član 29. - zloupotreba javnih resursa. On koristi poziciju gradonačelnika i obećava da će zato što pripada istoj stranci. Da li trenutno imamo fenomen da se krši član 5. Ustava Srbije, gde stranka vrši vlast u ovoj zemlji. Njima je po tom članu zabranjeno da vrše vlast - objašnjava Gavrilović.

Dodaje da je spot pirotskog SNS-a dokaz da je u ovoj zemlji jedino važno da ste član vladajuće stranke i da se stvari rešavaju na način - “ja sam u stranci istoj odakle je i neko u čijoj je to nadležnosti, pa ćemo to rešiti partijski”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.