SNS dobio i Zaječar – 45,15odsto, URS na 30,5

Izvor: Mondo, 23.Jun.2013, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS dobio i Zaječar – 45,15odsto, URS na 30,5

Odziv birača na današnjim lokalnim izborima u Zaječaru veća je od 50 odsto. Zbog tuče, ponavljanje glasanja u Velikoj Jasikovi.

Srpska napredna stranka je trijumfovala na još jendim lokalnim izborima. Ne tako ubedljivo kao u Zemunu pre tri nedelje (50.2 odto glasova) naprednjaci su pritivkandidate pobedili i u Zaječaru.

Predsednik Izbornog štaba koalicije SPS-PUPS-JS u Zaječaru Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ivanić izjavio je večeras da prvi podaci tog izbornog štaba na uzorku pokazuju da je SNS osvojila 1.351 glas, odnosno 45,15 odsto glasova.

Ivanić je objasnio da je reč o uzorku od 2.992 glasa, od kojih su 82 bila nevažeća.

On je Tanjugu rekao da je, prema tom uzorku, za URS glasalo 899 birača ili 30,05 odsto, a za SPS 253 građana, odnosno 8,46 odsto.

Za DSS, kako je naveo, glasalo je 199 birača, odnosno 6,65 odsto, a za LDP 91 glasač, odnosno 3,04 odsto.

"Prema prvim rezultatima sa tog uzorka od 2.992 glasa, za DS je glasalo 2,91 odsto, što znači da su osvojili 87 glasova", rekao je Ivanić.

Na izborima za lokalnim parlament u Zaječaru bio je upisan 55.281 birač, a glasalo se na 69 biračkih mesta.

Biračka mesta na lokalnim izborima u Zaječaru zatvorena su večeras u 20 časova, a prema rečima predsednice Gradske izborne komsiije (GIK) Slađane Bogdanović, do 19 sati na lokalnim izborima u tom gradu glasalo je oko 51 odsto upisanih u birački spisak, a prvi preliminarni rezultati biće poznati u 22 sata.

Bogdanovićeva je na konferenciji za novinare u Izbrnoj komisiji u Zaječaru rekla da je glasanje teklo uobičajeno i podsetila da se jedini incident dogodio na biračkom mestu u selu Velika Jasikova.

Ona je rekla i da je, prema najnovijim podacima, odziv birača bio između 50 i 51 odsto i podsetila da je na prethodnim izborima ukupna izlaznost bila 56 odsto.

Bogdanovićeva je precizirala da je GIK do rezultata o odzivu birača došla na osnovu uzorka sa pet biračkih mesta u seoskim sredinama i gradu, da je uzorkovanje obavljano na svaka dva sata i da je u 19 sati priključeno još 20 biračkih mesta, kako bi se dobio potpuniji rezultat o izlaznosti.

"Glasanje je teklo uobičajeno. Sva biračka mesta, njih 69, otvorena su u 8 sati, od kojih se 24 nalaze u gradu, a 45 u seoskim sredinama", rekla je predsednica GIK-a.

Ona je podsetila da se jedini incident dogodio na biračkom mestu 47, u selu Velika Jasikova, da je to biračko mesto zatvoreno zbog tog incidenta i da su o tome obavešteni državni organi, koji su izašli na teren i sačinili izveštaj.

Bogdanovićeva je najavila da će prvi preliminarni rezultati o tome kako su građani Zaječara glasali biti poznati u 22 sata.

(MONDO/agencije, foto: Tanjug/Nenad Milošević)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SNS dobio i Zaječar – 37,8odsto, URS na 34,3

Izvor: Mondo, 24.Jun.2013, 00:21

Odziv birača na današnjim lokalnim izborima u Zaječaru veći je od 50 odsto. Zbog tuče, ponavljanje glasanja u Velikoj Jasikovi...Srpska napredna stranka je trijumfovala na još jendim lokalnim izborima. Ne tako ubedljivo kao u Zemunu pre tri nedelje (50,2 odsto glasova) naprednjaci su pritivkandidate...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.