Roditeljima malih džudista savetovano da glasaju za SNS

Izvor: N1 televizija, 03.Feb.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditeljima malih džudista savetovano da glasaju za SNS

Roditeljima dece koja treniraju u jednom amaterskom džudo klubu u Vršcu podeljen je dopis u kojem, između ostalog, piše da se od njih očekuje pomoć Srpskoj naprednoj stranci. Naime, roditeljima se sugeriše da budu sigurni glasači SNS-a na predstojećim predsedničkim izborima.

Izvor: N1

U poslednjoj u nizu stavki koje se odnose na obaveze dece i roditelja prema klubu navodi se: >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "Pomoć roditelja vezana za stranku SNS: Kapilaran glas podrške klubu, ljudi koji nisu članovi stranke i nikada neće biti (siguran glas na predstojećim predsedničkim izborima za kandidata SNS)".

Slučaj je dospeo u javnost preko Gradskog odbora Demokratske stranke u Vršcu. Predsednica vršačkog DS-a Tanja Vešović je rekla za N1 da su roditelji doneli papire i uz zahtev da ostanu anonimni zatražili su od Demokratske stranke da dopis iz kluba objave.

"Ovo je samo dokaz sa Srpska napredna stranka zloupotrebljava svoju trenutnu političku funkciju i vrši pristisak ne samo na sportske klubove, nego počinje da vrši pritisak i na njene roditelje, preko dece", kaže predsednica Demokratske stranke u Vršcu i pita se: "Kako ćemo to da nazovemo? Vladavina prava? Čija su prava ugrožena? Dečja, roditeljska, svih naših građana".

Tanja Vešović, koja je i odbornica u Skupštini grada Vršca, kazala je da se i taj klub, kao i svi amaterski klubovi u gradu, finansiraju iz budžeta lokalne samouprave.

"Ako smo došli do toga da decu i njihove roditelje koristimo u političke svrhe, onda tačno znamo gde je stigao politički sistem u našoj zemlji", zaključila je Vešović.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.