Izvor: Danas, 25.Dec.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija o Gašiću, naprednjaci o Pajtiću

Beograd - Aleksandar Senić, poslanik SDS, pitao je juče premijera Aleksandra Vučića "kada će Bratislav Gašić, ministar odbrane, zaista biti smenjen sa funkcije". On je podsetio da je premijer rekao da je Gašić smenjen sa ove funkcije i upitao kako je to moguće kada parlament o tome nije glasao. "To je još jedan primer kako Aleksandar Vučić ne poštuje državne institucije i ustavni poredak ove zemlje.

Nama je apsolutno jasno da SNS apsolutno nema kadrove da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << uspešno upravljala zemljom, ali verovatno postoji neka nestranačka ličnost koja bi prihvatila ovaj odgovorni posao. Premijer je posle Gašićeve izjave rekao da moramo da zaštitimo sve žene u Srbiji, pa ga pitam zašto ne štiti sve žene u Srbiji i da li je odustao od toga da Srbija bude moderna, pristojna i normalna država. Sasvim je jasno da se ide na to da Bratislav Gašić eventualno podnese ostavku na kraju redovnog zasedanja i da onda ostane da vrši dužnost do vanrednih parlamentarnih izbora. Da li su kombinacije koje Bratislav Gašić završava za Aleksandra Vučića prioritet u odnosu na poštovanje ljudskih prava u ovoj zemlji", upitao je Senić. Naveo je i da je Vučiću trebalo šest nedelja od parlamentarnih izbora da sastavi Vladu od 18 ministara, a sada ne može da pronađe samo jednog ministra za tri nedelje.

Poslanica SNS-a Ivana Stojiljković pitala je juče Bojana Pajtića, predsednika vojvođanske vlade i DS, "kako misli da zaposli sve mlade ljude sa fakultetom za šest meseci, kako je naveo u programu, i da li će ih zaposliti u sva ona preduzeća koja su privatizacijom uništili i odveli u stečaj". Stojiljkovićeva je kazala da "Pajtić koristi službeni auto za stranačku kampanju" i dodala:"Gospodine Pajtiću, nije valjda da ovako izgleda vaša poštena i fer izborna borba, koju ste planirali? Zašto iskreno ne kažete građanima da nemate problem sa predstavnicima SNS, već sa vašim članovima, već sa vašim članovima koji se osipaju i sa sve praznijim salama koje vas dočekuju u Srbiji?"

Zoranu Živkoviću izvađena žučna kesa

- Lider Nove stranke Zoran Živković juče ujutru hitno je operisan u Kliničkom centru Srbije. On za Danas kaže da se dobro oseća i da bi danas trebalo da izađe iz bolnice ali i da ga u ponedeljak očekujemo u parlamentu Srbije. "Zbog kamena u žuči izvađena mi je žučna kesa, ali nije u pitanju ništa dramatično, oporavljam se. Ta intervencija mi je još ranije bila zakazana, ali sam operisan ranije, juče ujutru, zbog tegoba koje sam osećao", ističe Živković za Danas.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.