Izvor: RTV 5, 13.Jun.2012, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Sutra samo verifikacija mandata u Skupštini (video)

Za široku koaliciju u Nišu, izgleda, neće biti mesta na prvom zasedanju novog sastava gradske skupštine. Sprpska napredna stranka ranije je najavljivala da će na sednici preuzeti  vlast uz podršku svih stranaka osim demokratske, ali što je skupština bliže, široka koalicija je, čini se sve dalje.
"Postoje šanse da se svašta desi, ali za sutra očekujemo samo verifikaciju odborničkih mandata. Logično je da naša stranka ima i kandidata za gradonačelnika jer je osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << najviše mandata, ali to je samo logično", kaže Miloš Milovančević, potpredsednik GO SNS.
Iako je nakon pregovora naprednjaka i socijalista, saopšteno da je postignut načelni dogovor o gradskoj vladi, predsednik okružnog odbora SPS-a Mile Ilić kaže da u ovom trenutku on "nema saznanja da postoji skupštinska većina i ako se u toku dana one ne obezbedi, logično je da će na sutrašnjoj sednici biti izvršena samo verifikacija odborničkih mandata".
Demokratska stranka, koja, ne računajući SNS, takođe pregovara sa svim političkom opcijama u NIšu, saopštila je da obraćanja medijima neće biti dok dogovori ne budu konačni.
Na gradskim izborima SNS je osvojio 17, DS 15, URS 11, SPS-PUPS-JS 10, a DSS i LDP po četiri mandata.

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.