Nikolić: Nezamislivo da se članstvo SNS fizički obračunava

Izvor: Kurir, 27.Nov.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Nezamislivo da se članstvo SNS fizički obračunava

Predsednik Izvršnog odbora stranke upitao kako će se ophoditi prema građanima kada se tako odnose prema strančkim kolegama

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio je danas da je za tu stranku nezamislivo da se članstvo među sobom fizički obračunava i da je lider SNS Aleksandar Vučić kada je raspustio odbor u Vranju doneo jedinu moguću odluku u ovom trenutku.

"Predsednik SNS Aleksandar Vučić doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je jedinu moguću odluku u ovom trenutku. Nama je neshvatljivo da ljudi na nižim nivoima vlasti i stranačkog uređenja ne razumeju poruku koju rukovodstvo šalje da treba biti tolerantan, strpljiv i imati osećeja za potrebe ljudi", rekao je Nikolić.

On je naglasio da je za SNS nezamislivo da se njeno članstvo fizički obračunava i da se upotrebom fizičke sile rešavaju unutarstranački problemi i upitao kako će se ophoditi prema građanima kada se tako odnose prema strančkim kolegama?

Prema njegovim rečima, u narednom periodu SNS će među članstvom naći nekog ko će Odbor moći ozbiljnije da vodi nego do sada.Napominjući da naprednjaci učestvuju u gradskoj vlasti u Vranju, Nikolić je rekao da SNS ne sme da dozvoli da ono što se desilo utiče na dešavanja u Vranju.

"Ne očekujem da gubimo vreme, ovo ćemo morati brzo da rešimo", rekao je Nikolić i naveo da za sada to ne utiče na dešavanja u tom gradu, ali da bi svako eventualno odugovlačenje moglo da dovede do toga da građani trpe.

On je još jednom naglasio da je SNS velika stranka i da ne može da dopusti sebi da trpi takvo ponošanje.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić ranije danas raspustio je Gradski odbor SNS u Vranju. U saopštenju SNS se navodi da je Vučić doneo odluku, u skladu sa Statutom SNS, da raspusti Gradski odbor SNS u Vranju, a u obrazloženju odluke napisao da SNS želi da menja na bolje stvari u Srbiji, pa je njena namera da je predstavljaju najbolji, najpošteniji i najstručniji ljudi, "a ne oni koji će, zarad svojih fotelja, da pribegavaju nasilju, bilo svojih tobožnjih političkih eistomišljenika ili svojih stranačkih kolega".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.