Vasiljević: Da je tačka 10 ostala, Sporazuma ne bi bilo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2020, 10:15

Vasiljević: Da je tačka 10 ostala, Sporazuma ne bi bilo

Savetnica za medije predsednika Repubilike Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da je predsednik Aleksandar Vučić, kada je video tačku 10 u dokumentu u Beloj kući, bio spreman da odustane od pregovora sa Prištinom u Vašingtonu.

"Predsednik je rekao da je ta tačka za Srbiju nemoguća i da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i da ako ta tačka ostane na papiru srpska delegacija ne može da nastavi pregovore", rekla je Vasiljević za TV Prva i istakla da su srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << službe bezbednosti upozorile pre sastanka u Vašingtonu da će biti tačke 10.

Ističe da je delegacija Srbije otišla u Vašington u saznanju da postoji mogućnost da se na papiru nađe nešto što ima veze sa zahtevom prištinske delegacije.

Vasiljević podseća da je prištinska delegacija uslovljavala da će učestvovati u pregovorima u SAD ako se međusobno priznanje nađe na sastanku u Vašingtonu.

Kaže da je Srbija tu informaciju dobila pred polazak i da je predsednik Vučić pokušao da obavesti evropske zvaničnike da će se ta tačka naći na papiru.

Navodi da je specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore između Beograda i Prištine Ričard Grenel nagoveštavao da će biti iznenađenja, ali nije bilo konkretne informacije.

Iz SAD su, dodaje Vasiljević, tvrdili da neće biti te tačke, da je reč o ekonomskom sporazumu, međutim, ističe ona, već prvog dana se na papiru našla tačka 10.

Podsetila je da je ministar finansija Siniša Mali, koji je bio deo delegacije u Vašingtonu, preneo medijima da se na stolu našla tačka o međusobnom priznanju i da je naša delegacija pod velikim pritiskom.

Predsednik PKS Marko Čadež, kaže ona, pohvalio je ekonomski deo, koji je od početka, navodi, bio dobar za Srbiju.

Ističe da je predsednik Vučić odbio tu tačku i da je nakon toga napravljena pauza od skoro dva sata, a kada su preogovri nastaljeni, te tačke više nije bilo.

"Ta tačka je izbačena", rekla je Vasiljević.

A onda su, kaže ona, nastali problemi za prištinsku delegaciju jer su ostali bez tačke zbog koje su došli u Vašington, a zatim i zbog jezera Gazivode i naziva "Republika Kosovo".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savetnica predsednika Srbije: Bezbednosne službe upozorile da će u Vašingtonu biti TAČKE 10

Izvor: Blic, 09.Sep.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je spreman da odustane od pregovora sa Prištinom u Vašingtonu kada je u dokumentu u Beloh kući video tačku 10, kaže njegova savetnica za medije Suzana Vasiljević.

Nastavak na Blic...

"Premeštanje amabasade Srbije nije konačno, sve zavisi od jedne stvari"

Izvor: B92, 09.Sep.2020

Beograd -- Savetnica za medije predsednika Republike Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da premeštanje Ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim još nije konačno...Taj potez Srbije, dodala je ona gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, zavisi od toga kako će se Izrael ponašati po pitanju...

Nastavak na B92...

Vasiljević: Naše službe bezbenosti su nam javile za tačku deset u Vašingtonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2020

Savetnica predsednika države za medije Suzana Vasiljević izjavila je danas da je srpska delegacije, koja je učestvovala na razgovorima u Vašingtonu, zahvaljujući našim službama bezbednosti imala naznake da će se na stolu naći "tačka 10"..."Delegacija Srbije je otišla u Vašongton uz saznanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ABK: Termin Gazivode promeniti u „Trampovo jezero“

Izvor: Danas, 09.Sep.2020

Alijansa za Budućnost Kosova (ABK) zatražila je u Vašingtonu da ime jezera Gazivode u sporazumu u Beloj kući bude pod imenom "Ujman", a ne Gazivode, a pošto je taj naziv ostao i ABK nije mogla da promeni tekst sporazuma, dat je predlog da se jezero nazove Trampovo jezero, rekao je novinar T7 Berat...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.