Uživo: Kalinić se razigrao, heleni drže priključak, Srbija - Grčka 23:20!

Izvor: Blic, 07.Sep.2014, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Kalinić se razigrao, "heleni drže" priključak, Srbija - Grčka 23:20!

Košarkaška reprezentacija Srbije igra duel osmine finale Mundobasketa u Španiji protiv selekcije Grčke, a okršaj "orlova" protiv "helena" možete pratiti na Blicsport.rs!

Da podsetimo, Srbija je u svojoj grupi završila kao četvrtoplasirana sa dve pobede i tri poraza, dok je Grčka u grupi B trijumfovala u svih pet utakmica. Poslednji put srpska i grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << selekcija sastale su se na prijateljskom turniru pre početka Svetskog prvenstva gde su "heleni" slavili sa 66:64.

Prva četvrtina: Sjajna partija Kalinića, Srbija u minimalnom vođstvu

Đorđević se odlučio za petorku Teodosić, Bjelica, Marković, Kalinić i Raduljica, dok su Grci izašli u sastavu Burusis, Zisis, Kalates, Papanikolau, Printezis.

Kalinić je iz reketa pogodio za prvo vođstvo Srbije, dok su Grci posle dva neuspešna napada preko Kalatesa došli do 2:2. Neverovatno zakucavanje Kalinića podiglo je već celu klupu "orlova" na noge, a novi košarkaš Crvene zvezde pogodio je i dodatno slobodno bacanje (5:2). Onda je nastupila razmena trojki - prvo Burusis, a zatim i Teodosić koji je vratio "+3" (8:5).

Pali su poeni iz reketa za obe ekipe, a onda je Zisis pogodio za drugo izjednačenje na meču 10:10  posle četiri minuta igre. Kalinić je nastavio da rešeta sa svih pozicija, pa je posle polaganja Raduljice ubacio za tri poena i 15:10. Trojka Kalatesa nije omogućila prednost, ali jeste novo izjednačenje posle pogotka Printezisa na 2 minuta i 14 sekundi do kraja četvrtine (17:17).
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Kalinić se razigrao, "heleni drže" priključak, Srbija - Grčka 28:24!

Izvor: Blic, 07.Sep.2014

Košarkaška reprezentacija Srbije igra duel osmine finale Mundobasketa u Španiji protiv selekcije Grčke, a okršaj "orlova" protiv "helena" možete pratiti na Blicsport.rs!..Da podsetimo, Srbija je u svojoj grupi završila kao četvrtoplasirana sa dve pobede i tri poraza, dok je Grčka u grupi B...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.