Penzionisanje velikana: Posle Kola i Džerarda, Engleska i bez Lamparda  (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Avg.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzionisanje velikana: Posle Kola i Džerarda, Engleska i bez Lamparda (VIDEO)

Dve velike odluke za jedno leto. Najpre je mimo svoje volje napustio Čelsi, a zatim objavio i povlačenje iz državnog tima. Frenk Lampard više neće igrati za Englesku.

Novi vezista Mančester Sitija (pozajmljen Građanima dok ne počne sezona u MLS ligi, gde je član Njujork Sitija) odlučio je da kaže zbogom dresu Tri lava.

Bila je to teška odluka o kojoj sam dosta razmišljao po završetku Mundijala. Oduvek sam bio izuzetno ponosan i počastvovan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što predstavljam državu i kad pogledam iza sebe mogu da kažem kažem da sam uživao u svakom minutu provedenom u dresu Engleske“, poručio je Lampard.

Mada nije precizirao, jasno je da su razlog povlačenja godine i da u 36. nekadašnji motorino Čelsija ne može da forsira telo na napore koji iziskuje paraleno utakmice na klupskom i reprezentativnom nivou.

Pošto sad moja karijera ide u drugačijem pravcu, moram da razmišljam i o potrebama porodice na prvom mestu. I da se koncentrišem kako da u kontinuitetu igram najbolje što mogu u predstojećim godinama“.

Lampard je sa Gordi Albionom učestvovao na pet velikih takmičenja (doduše, nikad preterano uspešan), postigao je ukupno 29 golova, a na večnoj listi igrača sa najviše utakmica za Englesku dostigao ser Bobija Čarltona na šestom mestu (106).

Siguran sam da će pod rukovodstvom Roja Hodžsona, uz mlade igrače koji nadolaze, Engleska imati ekipu kakvu ova zemlja zaslužuje“, napomenuo je Lampard.

On je treći veliki igrač koji se ovog leta povukao iz reprezentacije Engleske. Pre Mundijala to je učinio Ešli Kol, a odmah posle razočaranja u Brazilu i dugogodišnji kapiten Stiven Džerard.



 (FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.