Partizanov trening protiv Zadra, Jaramaz i Veličković pokrenuli parni valjak

Izvor: RTS, 25.Jan.2020, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov "trening" protiv Zadra, Jaramaz i Veličković pokrenuli "parni valjak"

Košarkaši Partizana ubedljivo su na svom terenu savladali ekipu Zadra sa 87:60, u utakmici 17. kola ABA lige. Crno-beli vezali i devetu pobedu u regionalnom takmičenju, pred mečeve protiv Zvezde i Budućnosti i izazova u Evrokupu. Jaramaz, Makadu i Trifunović najefikasniji u ekipi Andree Trinkijerija. U narednom kolu Partizan igra gostuje kod Zvezde u "večitom" derbiju.
Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zabeležio novu pobedu u regionu. Crno-beli su sa 87:60 savladali ekipu Zadra u Pioniru i zabeležili 14. trijumf u ABA ligi.

Partizan je na početku meča imao problem sa "paljenjem motora". Samo 12 postignutih poena i devet promašenih trojki nisu ono na šta su navijači navikli od crno-belih ove sezone. Nije ni čudo što je Zadar na prvi odmor otišao sa minimalnom prednošću.
Ono što su propustili u prvoj, crno-beli su nadoknadili u drugoj deonici. Jaramaz i Veličković pogodili su po dve trojke, dok je odličan bio Džejms Makadu, kako u odbrani tako i u napadu (10 poena i pet skokova).
Partizan je postigao čak 31 poen u drugoj četvrtini, Zadar promašio svih 12 trojki u prvom poluvremenu, pa se na veliki odmor otišlo sa velikih plus 17 - 43:26.
Crno-beli su u trećoj deonici pokušali da reše pitanje pobednika (ako se ono uopšte postavljalo), ali je Zadar "pokazao zube" - 18:18.
Sredinom poslednje deonice, Partizan je posle trojki Voldena i Gordića došao do plus 24 (73:49), a tu prednost su crno-beli, uz atraktivnu igru Gordića i Mozlija, zadržali do kraja meča.

Treba istaći da je Zadar prvu trojku pogodio u poslednjem minutu utakmice iz 25. pokušaja.
Najefikasniji u protivničkom timu bili su Makadu i Jaramaz sa po 13 poena, Uroš Trifunović je dodao 12, a Novica Veličković 10.
U timu Zadra istakao se Stefan Bundić sa 19 postignutih poena.
Izabranike Andree Trinkijerija sada očekuje niz teških mečeva – prvo u "Pionir" stiže Darušafaka, potom crno-beli gostuju kod Zvezde i Virtusa, dok će "šlag na torti" biti duel protiv Budućnosti u Beogradu.
ABA liga - 17. kolo:
Subota:
Cibona - Budućnost 78:87
Partizan - Zadar 87:60
Nedelja:
12.00 Mega Bemaks - Krka
18.00 Cedevita - Primorska
20.00 Mornar - FMP
Ponedeljak:
17.00 Igokea - Crvena zvezda
Tabela: Partizan 14-3, Budućnost 13-4, Crvena zvezda 10-6, Cedevita 10-6, Mornar 9-7, FMP 9-7, Primorska 9-7, Igokea 6-10, Krka 6-10, Cibona 5-12, Zadar 4-13, Mega Bemaks 3-13.
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizanov trijumfalni povratak u ''Hram košarke''

Izvor: Sportske.net, 25.Jan.2020

Crno-beli napravili sjajnu uvertiru pred duel sa Darušafakom u Evrokupu, takođe u ''Pioniru''...Iako i ovoga puta oslabljen neigranjem Redžija Redinga, iako trener Trinkijeri nije uvodio u igru Rašona Tomasa, Partizan je večeras u hali ''Aleksandar Nikolić'', popularnom ''Pioniru'', veoma ubedljivo...

Nastavak na Sportske.net...

Partizan ubedljivio pobedio Zadar

Izvor: Danas, 25.Jan.2020

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Zadar sa 87:60, u 17. kolu ABA lige.

Nastavak na Danas...

Partizan lako sa Zadrom, Budućnost slavila u Zagrebu (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2020

Košarkaši Partizana ubedljivo su na svom terenu savladali ekipu Zadra sa 87:60, u utakmici 17. kola ABA lige. Crno-beli vezali i devetu pobedu u regionalnom takmičenju, pred mečeve protiv Zvezde i Budućnosti i izazova u Evrokupu. Jaramaz, Makadu i Trifunović najefikasniji u ekipi Andree Trinkijerija....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.