Partizan lako sa Zadrom, Budućnost slavila u Zagrebu (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2020, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan lako sa Zadrom, Budućnost slavila u Zagrebu (VIDEO)

Košarkaši Partizana ubedljivo su na svom terenu savladali ekipu Zadra sa 87:60, u utakmici 17. kola ABA lige. Crno-beli vezali i devetu pobedu u regionalnom takmičenju, pred mečeve protiv Zvezde i Budućnosti i izazova u Evrokupu. Jaramaz, Makadu i Trifunović najefikasniji u ekipi Andree Trinkijerija. U narednom kolu Partizan igra gostuje kod Zvezde u "večitom" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << derbiju.

Partizan je zabeležio novu pobedu u regionu. Crno-beli su sa 87:60 savladali ekipu Zadra u Pioniru i zabeležili 14. trijumf u ABA ligi.

Partizan je na početku meča imao problem sa "paljenjem motora". Samo 12 postignutih poena i devet promašenih trojki nisu ono na šta su navijači navikli od crno-belih ove sezone. Nije ni čudo što je Zadar na prvi odmor otišao sa minimalnom prednošću.

Ono što su propustili u prvoj, crno-beli su nadoknadili u drugoj deonici. Jaramaz i Veličković pogodili su po dve trojke, dok je odličan bio Džejms Makadu, kako u odbrani tako i u napadu (10 poena i pet skokova).

Partizan je postigao čak 31 poen u drugoj četvrtini, Zadar promašio svih 12 trojki u prvom poluvremenu, pa se na veliki odmor otišlo sa velikih plus 17 - 43:26.

Crno-beli su u trećoj deonici pokušali da reše pitanje pobednika (ako se ono uopšte postavljalo), ali je Zadar "pokazao zube" - 18:18.

Sredinom poslednje deonice, Partizan je posle trojki Voldena i Gordića došao do plus 24 (73:49), a tu prednost su crno-beli, uz atraktivnu igru Gordića i Mozlija, zadržali do kraja meča.

Treba istaći da je Zadar prvu trojku pogodio u poslednjem minutu utakmice iz 25. pokušaja.

Najefikasniji u protivničkom timu bili su Makadu i Jaramaz sa po 13 poena, Uroš Trifunović je dodao 12, a Novica Veličković 10.

U timu Zadra istakao se Stefan Bundić sa 19 postignutih poena.

Izabranike Andree Trinkijerija sada očekuje niz teških mečeva – prvo u "Pionir" stiže Darušafaka, potom crno-beli gostuju kod Zvezde i Virtusa, dok će "šlag na torti" biti duel protiv Budućnosti u Beogradu.

Budućnost u završnici meča bolja od Cibone u Zagrebu

Košarkaši Budućnosti savladali su kao gosti ekipu Cibone sa 87:78, u prvoj utakmici 17. kola ABA lige. Domaćin držao egal do poslednjih nekoliko minuta, kada su Podgoričani obezbedili 13. triujumf u sezoni.

Još jedan neizvestan duel Budućnost je rešila u svoju korist – Podgoričani su u Zagrebu savladali Cibonu 87:78 i ponovo zapretili Partizanu, koji je prvi na tabeli ABA lige.

Cibona je odigrala dobar meč, imala egal sa protiv Budućnosti do same završnice, ali je presudio kvalitet gostiju koji su tako stigli do 13. pobede u regionalnoj ligi.

Džastin Kobs bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 24 poena, Hasan Martin dodao je 15, dok se u ekipi Cibone istakao Filip Bundović sa 18 poena.



ABA liga - 17. kolo:

Cibona - Budućnost 78:87

Partizan - Zadar 87:60

Nedelja: 12.00 Mega Bemaks - Krka 18.00 Cedevita - Primorska 20.00 Mornar - FMP

Ponedeljak: 17.00 Igokea - Crvena zvezda

Tabela: Partizan 14-3, Budućnost 13-4, Crvena zvezda 10-6, Cedevita 10-6, Mornar 9-7, FMP 9-7, Primorska 9-7, Igokea 6-10, Krka 6-10, Cibona 5-12, Zadar 4-13, Mega Bemaks 3-13.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Trinkijeri: ''Kao fudbalskih 0:0, a onda...''

Izvor: Sportske.net, 25.Jan.2020

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da večeras protiv Zadra nije bilo lako da se igra s obzirom na to da njegovu ekipu u sredu čeka važna utakmica u Evrokupu...Partizan je ubedljivo rezultatom 87:60 pobedio Zadar u 17. kolu ABA lige..."Nije lako igrati ovakve utakmice kada stiže...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.