OFK Beograd slavio protiv moskovskog Dinama, Voša srušila Poloniju!

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Feb.2013, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFK Beograd slavio protiv moskovskog Dinama, Voša srušila Poloniju!

OFK Beograd – Dinamo Moskva 3:2 (1:0)
Strelci: 1:0 – Trivunović u 35. iz jedanaesterca, 1:1 – Granat u 65. iz jedanaesterca, 2:1 – Jovanović u 67, 3:1 – Trivunović u 75, 3:2 – Kuranji u 85. minutu.
OFK BEOGRAD: Lukač, Pavlović, Vasiljević, Adžić, Punoševac, Nikolić, Pavlovski, Trivunović, Čavrić, Grbić, Jovanović. Igrali su još: Čupić, Zdjelar, Rustemović, Gašić, Gajić, Mijić, Paločević, Tufegdžić.
DINAMO: Šunjin, Kolodin, Fernandez, Rykov, Granat, Solovjev, Noboa, Jusupov, Šemsov, Ignatovič, Kokorin. Igrali su još: Frolov, Lomić, Kuranji, Davidov, Morozov, Panikov, Saramutin, Sapeta.
Veliki trijumf u sklopu priprema za nastavak sezone ostvario je OFK Beograd protiv bratskog kluba, Dinama iz Moskve. Junak trijumfa, trećeg uzastopnog protiv ovog tima, je nekadašnji reprezentativac Veseljko Trivunović, ali zasluge svakako idu na adresu svih prvotimaca kluba sa Stare Karaburme.
Prvih 20 minuta meča se igralo između dva šesnaesterca. Viđeno je samo nekoliko šuteva iz daljine igrača Dinama, ali bez opasnosti po gol golmana Lukača.
Rusi su imali blagu inicijativu do sredine prvog dela, ali u finišu prvog dela OFK Beograd je bio bolji rival.
Pretili su Romantičari iz slobodnih udaraca za koje je zadužen Trivunović, ali nije bio precizan. Ipak, nekadašnji reprezentativac Srbije postigao je prvi gol na meču, iz jedanaesterca u 35. minutu.
Najpre su Jovanović i Pavlovski razmenili odličan dupli pas, posle kojeg je centarfor OFK Beograda šutirao, ali je lopta pogodila u ruku jednog igrača Dinama.
Sudija je bez dileme pokazao na belu tačku, a sigurni strelac je bio Veseljko Trivunović.
Dinamo je izjednačio u 65. minutu, takođe iz jedanaesterca. Adžić je bio jači u duelu od svog protivnika, ali za glavnog sudiju je to bio start za najstrožu kaznu. Siguran strelac za Dinamo je bio Granat, te je doveo svoju ekipu do izjednačenja.
Samo minut kasnije prekid za OFK Beograd, koji izvodi Nemanja Nikolić, akciju odlično prati Jovanović i uspeva lepim udarcem glavom ponovo da donese radost Romantičarima – 2:1.
Igrao se 74. minut kad je Veseljko Trivunović izveo slobodan udarac sa 30–ak metara. Šutirao je veznjak OFK Beograda u golmanov ugao. Pravi projektil je završio u rašljama gola Dinama i OFK Beograd je imao dva gola viška – 3:1.
Krenuo je Dinamo na sve ili ništa. Lukač je briljirao, ali je ipak ruska ekipa došla do gola. Kevin Kuranji je primio jednu loptu u kaznenom prostoru OFK Beograda, ostao je sam sa Lukačem i uspeo da smanji rezultat na 3:2.
Ispostavilo se da je to i krajnji ishod meča, iako su obe ekipe imale do kraja po jednu izglednu priliku.
Nikolić kod OFK Beograda, kao i strelac drugog gola za Dinamo Kuranji su šutirali preko gola, te je rezultat ostao nepromenjen.
Vojvodina – Polonija 3:2 (1:1)
Strelci: 0:1 – Golebievski u 4, 1:1 – Katai u 14, 2:1 – Kosović u 20, 3:1 – Katai u 52. iz jedanaesterca, 3:2 – Pržirovski u 83. minutu.
U drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji, novosadska Vojvodina savladala je trećeplasirani tim poljskog prvenstva, Poloniju, sa 3:2 (1:1). Utakmicu je obeležio Aleksandar Katai.
On je Novosađane doveo do izjednačenja u 14. minutu, a potom je učestvovao u akciji koju je Kosović realizovao u 20. minutu za vođstvo svog tima!
Nije se Katai na tome zaustavio, bio strelac trećeg pogotka, ovoga puta sa bele tačke, posle faula nad Oumaruom. Do kraja susreta Polonija je ublažila poraz.
Novosađane već u četvrtak očekuje novi meč protiv „B” tima bečkog Rapida, a za očekivati je da šansu u ovom meču dobiju igrači koji su imali manju minutažu u prva dva meča.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.