NOBELOVAC OD DANAS PARTIZANOVAC: Peter Handke oduševio i Grobare!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 12:23

NOBELOVAC OD DANAS PARTIZANOVAC: Peter Handke oduševio i Grobare!

Austrijski pisac u dresu crno-belih.

Pisac i nobelovac Peter Handke trenutno se nalazi u poseti Republici Srpskoj gde je i primio nagradu Ivo Andrić koju mu je uručio reditelj Emir Kusturica u Višegradu. Tom prilikom Handke je uslikan u dresu beogradskog trofejnog kluba Partizan što je oduševilo sve od uprave iz Humske do nnavijača crno-belih.

- Danas sam "partizanovac" - uzvuknuo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Handke oblačeći dres sa svojim imenom na leđima - poklon od predsednika fudbalskog kluba Partizan, Milorada Vučelića.

"Danas sam Partizanovac!", uzviknuo je nobelovac Peter Handke, oblačeći crno-beli dres sa svojim imenom, koji je dobio od predsednika FK Partizan, gospodina Milorada Vučelića.⚫️⚪️ pic.twitter.com/WHazjLZrnE

— FK Partizan (@FKPartizanBG) May 9, 2021

Dobitnik Nobelove nagrade 2019. je i inostrani član Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske (ANURS) i Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU).

Nobelovac je poznat kao veliki prijatelj srpskog naroda i rado posećuje isti kad god je u prilici.

Ovo prijateljstvo se razbilo devedesetih godina prošlog veka kada je bio jedna od retkih istaknutih ličnosti sa Zapada koja je pisala objektivno o građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji a Handke je uz to u knjizi "Pravda za Srbiju" otvoreno kritikovao kolege i novinare koji su vršili propagandu ocrnjivanja srpskog naroda.

Austrijancu je juče u Višegradu uručena "Velika nagrada Ivo Andrić" za roman "Drugi Mač, Majska povest", a posetio je i Andrićgrad.

Ako PSŽ, posle ispadanja iz Lige šampiona, ne uzme titulu u Francuskoj, ne uzme titulu u Francuskoj, sezona će za Svece biti katastrofalna, pa je večerašnje (21.00) gostovanje Renu izuzetno važno za tim iz Pariza. Kvota na dvojku je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ren - PSŽ.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Borges, devojka Ezekijela Lavecija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Poseban poklon Partizana za Petera Handkea

Izvor: RTS, 09.Maj.2021

Nobelovac Peter Handke i dobitnik Velike nagrade Ivo Andrić dobio je od fudbalskog kluba Partizan na poklon dres sa brojem 10 i njegovim prezimenom. Austrijski književnik i aktivista bio je prijatno iznenađen i odmah je isprobao dres naglasivši da postaje član crno-belih navijača. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.