Kijev pregovara sa Turskom i UN o garancijama za izvoz žita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 06:53

Kijev pregovara sa Turskom i UN o garancijama za izvoz žita

Ukrajina vodi razgovore sa Turskom i Ujedinjenim nacijama (UN) kako bi obezbedila garancije za izvoz žitarica iz ukrajinskih luka, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Sada se vode razgovori sa Turskom i UN o bezbednosti žitarica koje napuštaju naše luke", rekao je Zelenski na konferenciji za novinare sa premijerkom Švedske Magdalenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Anderson, prenosi Rojters

On je istakao da veoma važno da neko, osim Rusije u koju Kijev nema poverenja, garantuje sigurnost brodova koji transportuju žitarice u neku zemlju.

Zelenski je rekao da po tom pitanju Ukrajina sarađuje "direktno" sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i naglasio da ta organizacija "igra vodeću ulogu, ali ne kao moderator".

U skorašnjim novinskim izveštajima je nagovešteno da će se takvi razgovori uskoro održati i u Turskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu: Rusija napravila dva humanitarna koridora za kretanje brodova u Crnom i Azovskom moru

Izvor: Vostok.rs, 05.Jul.2022

Rusija je napravila dva humanitarna koridora za kretanje brodova u Crnom i Azovskom moru, a luka Mariupolj je potpuno očišćena od mina, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. „Preduzima se niz mera kako bi se obezbedila bezbednost plovidbe u vodama Crnog i Azovskog mora. Napravili smo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.