Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vazdušnim napadima na istoku Sirije poginulo 13 civila

U vazdušnim napadima u sirijskom gradu Deir ez-Zor poginulo je najmanje 13 civila, među kojima ima i dece, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Napad se dogodio u četvrtak uveče u blizini škole u četvrti Kusur pod kontrolom sirijske vlade, saopštila je organizacija za praćenje sukoba Deir ez-Zor24.

U vazdušnom napadu su stradale tri žene i troje dece, a srušene su i okolne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zgrade. Deir ez-Zor24 navodi da je stradalo 15 civila, kao i da je za napad najverovatnije odgovorna Islamska država (ID).

Sirijska vojska je prošlog meseca razbila trogodišnju opsadu ID grada Deir ez-Zor, a trenutno su u toku borbe za preuzimanje preostalih delova grada od džihadista.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijska vojska ušla u grad Majadin

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2017

Sirijska vojska je danas ušla u grad Majadin, jedan od poslednjih poseda Islamske države na istoku Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava..."Uz podršku ruske avijacije, režimske snage su ušle u Majadin i zauzimaju zgrade na istoku grada", rekao je direktor te NVO Rami Abdel...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.