Turcima UZVRAĆENO: Rakete iz Sirije zasule njihov grad, nakon što su napali Kurde

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2018, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turcima UZVRAĆENO: Rakete iz Sirije zasule njihov grad, nakon što su napali Kurde

Jutros izveden kontranapad

Turska državna agencija Anadolija objavila je da su iz Sirije na turski grad Kilis, na južnoj granici te zemlje, rano jutros ispaljene četiri rakete koje su oštetile kuće, a nije bilo ljudskih žrtava, prenosi Rojters.

U TEŠKOM položaju: Turci napali 108 kurdskih meta u Siriji

Navodi se da su tri od četiri rakete oštetile dve kuće, dok je četvrta raketa pala u prazan prostor u centru tog grada, kao da su turske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbednosne snage uzvratile na odgovarajući.

Rojters podseća da je Turska u subotu pokrenula "Operaciju Maslinova grančica" u okviru koje su izvršeni vazdušni napadi na snage Radničke partije Kurdistana (PKK), kurdske milicije i Islamske države u sirijskoj pokrajini Afrin.

Sve vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.