Sirijski premijer: Sa Rusima spremamo oslobađanje Alepa

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski premijer: Sa Rusima spremamo oslobađanje Alepa

Ruske vazduhoplovne snage i sirijska vojska pripremaju zajedničku operaciju za oslobađanje grada Alepo, izjavio je danas sirijski premijer Vael Nader al Halki na sastanku sa ruskim poslanicima.

"Mi, zajedno sa našim ruskim partnerima spremamo operaciju za oslobađanje Alepa i blokiranje svih nelegalnih oružanih grupa, koje se nisu priključile sporazumu o prekidu vatre ili su ga prekršile", naveo je on, prenosi TASS.

U sukobima kod sirijskog grada Alepo poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je najmanje 16 pripadnika vladinih snaga i 19 članova Al Nusra fronta i savezničkih pobunjeničkih grupa u periodu od 24 sata, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava dodajući da se jedan džihadista razneo.

Sporazum o primirju, kojim su posredovale SAD i Rusija, ne odnosi se na borbe protiv džihadista, navodi AFP.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija: Sa Rusima oslobađamo Alepo!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Apr.2016

"Ruske vazduhoplovne snage i Vojska Sirije pripremaju zajedničku operaciju za oslobađanje grada Alepo", izjavio je u nedelju sirijski premijer Vael Nader al Halki na sastanku sa ruskim poslanicima...- Mi, zajedno sa našim ruskim partnerima spremamo operaciju za oslobađanje Alepa i blokiranje svih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.