Sirija: Sa Rusima oslobađamo Alepo!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Apr.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Sa Rusima oslobađamo Alepo!

"Ruske vazduhoplovne snage i Vojska Sirije pripremaju zajedničku operaciju za oslobađanje grada Alepo", izjavio je u nedelju sirijski premijer Vael Nader al Halki na sastanku sa ruskim poslanicima.

- Mi, zajedno sa našim ruskim partnerima spremamo operaciju za oslobađanje Alepa i blokiranje svih nelegalnih oružanih grupa, koje se nisu priključile sporazumu o prekidu vatre ili su ga prekršile - naveo je Al Halki, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prenosi TASS.

U sukobima kod sirijskog grada Alepo poginulo je najmanje 16 pripadnika vladinih snaga i 19 članova Al Nusra fronta i savezničkih pobunjeničkih grupa u periodu od 24 sata, saopštila je nešto ranije Sirijska opservatorija za ljudska prava, dodajući da se jedan džihadista razneo.

Sporazum o primirju, kojim su posredovale SAD i Rusija, ne odnosi se na borbe protiv džihadista.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.