Sirijska armija demantovala saopštenja da je upotrebljen hlor u predgrađu Damaska

Izvor: Vostok.rs, 02.Jul.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska armija demantovala saopštenja da je upotrebljen hlor u predgrađu Damaska

Komanda sirijske armije demantovala je saopštenje o tome da su sirijske snage upotrebile hlor u istočnom predgrađu Damaska.

„Informacije koje su objavili pojedini internet portali koji pripadaju teroristima o tome da je sirijska armija upotrebila gas hlor u Ajn el Termu protiv terorista takozvanog ’Fejlak el Rahmana’ predstavljaju laži i nemaju veze sa stvarnošću“, napisano je u saopštenju komande.

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije je zatražilo od Organizacije za zabranu hemijskog oružja objektivni i verodostojni izveštaj o hemijskom napadu u naselju Han Šejhun iz aprila.

U misiji OZHO za utvrđivanje činjenica o upotrebi hemijskog oružja potvrdili su da je početkom aprila u Siriji upotrebljen zabranjeni gas sarin.

„Sirijska Arapska Republika zahteva od OZHO da dostavi pravedan i verodostojan izveštaj, koji nije diktiran ucenom država i strana koje je sprečavaju da dođe do istine i nanose štetu njenom autoritetu i nezavisnosti“, napisano je u saopštenju.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharova upozorila na početak nove propagandne kampanje protiv Damaska

Izvor: RuskaRec.ru, 02.Jul.2017

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je saopštila da je protiv Sirije počela „informaciono-propagandna kampanja o primeni hemijskog oružja od strane Damaska”.. „Kao što smo upozorili pre nekoliko dana, počela je informaciono-propagandna kampanja o ’primeni...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.