Sirija: U dva bombaška napada poginulo najmanje 10 civila

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U dva bombaška napada poginulo najmanje 10 civila

Najmanje 10 civila poginulo je danas, a 40 je ranjeno u dva bombaška napada u sirijskoj provinciji Homs, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Sirijska državna televizija javila je da je najmanje šest civila poginulo, a 28 teško ranjeno u samoubilačkom napadu i eksploziji automobila-bombe na centralnom trgu u gradu Makram Favkaniju u centralnoj Siriji, kojeg kontrolišu snage režima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Bašara el Asada.

Dvostruki napad usledio je samo nekoliko dana pošto su džihadisti Islamske države posle okršaja sa sirijskom vojskom preuzeli kontrolu nad gasnim poljem Šar.

U tom sukobu ubijeno je najmanje 16 ljudi, među kojima i pripadnici sirijskih snaga.

Pad jednog od najvažnijih izvora gasa u ruke džihadista pokazuje da snage režima više nisu u stanju da očuvaju kontrolu nad pojedinim oblastima, iako kontrolišu veći deo provincije Homs, rekao je agenciji Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.