Izvor: Vostok.rs, 10.Mar.2017, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 09.03.

  
Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod






  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 



Pregled bojevih dejstava u Siriji za 09.03.



Sirijska vojska oslobodila aerodrom Kašiš - Pripadnici sirijske vojske potisnuli su militante DAEŠ-a sa teritorije vojnog aerodroma Kašiš istočno od grada Alepa, saopštio je izvor Sputnjiku sa lica mesta.

Aerodrom Kašiš se nalazi na oko pet kilometara od grada Dejr Hafer. On je bio zauzet pre tri godine.

Pre dva dana sirijska armija je povratila kontrolu nad naftnim poljem „Džazal“, koje se nalazi zapadno od Palmire.

Ranije je saopšteno da su radi pomoći napada na sirijsku Raku SAD  prebacile dodatne kontingente morske pešadije. Pentagon je odbio da komentariše ovu informaciju, rekavši da je to zasad tajna.

SAD prebacile dodatne snage u Siriju - 
Radi pomoći napada na sirijsku Raku SAD su prebacile dodatne kontingente morske pešadije, saznao je list „Vašington post“. Pentagon je odbio da komentariše ovu informaciju, rekavši da je to zasad tajna.

SAD su prebacile dodatne jedinice morske pešadije u Siriju radi učešća u oslobađanju Rake, koja se smatra „prestonicom“ teroristiičke grupe DAEŠ, piše „Vašington post“, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane SAD.

Ranije su SAD izjavile da se u Siriji nalazi 500 američkih specijalaca koji se bave obukom i konsultacijama jedinica koje se bore protiv terorista.

Kako su saopštili izvori koji su želeli da ostanu anonimni, nove jedinice američke morske pešadije u Siriji su naoružane haubicama M777 kalibra 155 mm i treba da pruže vatrenu podršku prilikom napada na Raku. Osim toga, dodatne jedinice morske pešadije će osigurati bezbednost američkih jedinica i postati deo logističke šeme snabdevanja ekspedicionih snaga.

U Pentagonu nisu želeli da komentarišu ove informacije zbog bezbednosti.


Pregled političkih i drugih vesti za 09.03.


Kongres SAD: Ministar odbrane ne može zaključivati ugovore sa „Rosoboroneksportom“ - Kongres SAD je usvojio plan budžeta za Pentagon kojim se predviđa zabrana saradnje resora sa ruskom vojnom korporacijom „Rosoboroneksport“.

Dokument važi do kraja septembra 2017. godine i predviđa izdvajanje 578 milijardi dolara za vojne potrebe. Za njega je glasao 371 kongresmen, dok je protiv toga bilo 48.

„Ministar odbrane ne može da koristi ova sredstva za zaključivanje ugovora sa ‘Rosoboroneksportom’“, navodi se u projektu. U njemu se ukazuje da ograničenje treba da ostane na snazi sve dok ruska korporacija ne prekine da „isporučuje vojnu opremu Vladi Sirije, kao i dok ruske oružane snage ne napuste Krim“.
Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 09.03.

Izvor: Vostok.rs, 10.Mar.2017

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Karta situacije na frontu za 08.03. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . .  .   OVDE...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.