Rusija osudila poteze Izraela

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 23:29

Rusija osudila poteze Izraela

Rusija osuđuje sve veći broj izraelskih napada na Siriju od početka 2023. godine, rekao je stalni ruski predstavnik u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

"Zabrinuti smo zbog sve intenzivnijih izraelskih napada na sirijsku teritoriju. Od početka rata, izvedeno je više od deset takvih napada. Međunarodni aerodrom u Alepu, koji se koristi za isporuku humanitarne pomoći žrtvama razarajućeg zemljotresa od februara, bio je dva puta van upotrebe", rekao je Nebenzja, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je TASS.

On je dodao da takve vojne akcije krše suverenitet Sirije i susednih arapskih zemalja, dok je, prema njegovim rečima, odsustvo bilo kakve reakcije liderstva UN razlog za duboko žaljenje i osudu.

Krajem marta i početkom aprila dogodilo se nekoliko napada na Siriju iz Izraela.

Nakon jednog od napada, izraelska vojska je saopštila da smatra državu Siriju odgovornom za sve aktivnosti koje se dešavaju na njenoj teritoriji i da neće dozvoliti bilo kakve pokušaje narušavanja izraelskog suvereniteta jer su prethodno tri rakete iz Sirije 9. aprila ispaljene Golanskoj visoravni koju je Izrael anektirao od Sirjie.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.