Rezolucija Saveta bezbednosti UN o Avganistanu izostavlja mnoga pitanja — ruski izaslanik

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2023, 10:19

Rezolucija Saveta bezbednosti UN o Avganistanu izostavlja mnoga pitanja — ruski izaslanik

 Rezolucija Saveta bezbednosti UN, kojom se osuđuje zabrana zapošljavanja žena u Avganistanu, izostavila je niz pitanja vezanih za probleme sa kojima se suočavaju stanovnici te zemlje, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.
"Naravno, ne pozdravljamo odluku Talibana da ograniče prava žena i devojaka. Naravno, ove zabrane moraju biti ukinute", rekao je ruski diplomata. „Međutim, pravi razlozi za nerešeno pitanje odmrzavanja avganistanske imovine koja pripada avganistanskom narodu; pozivi na povećanje humanitarne pomoći i obnavljanje privrede zemlje; i negativne posledice jednostranih sankcija nisu dospele do rezolucije. „Ovaj pristup zapadnih kolega nas, međutim, više ne iznenađuje. Ovo je samo još jedan primer dvostrukih standarda SAD i njihovih saveznika kada se raspravlja o raznim sukobima u Savetu“, dodao je Nebenzja. Savet bezbednosti UN u četvrtak je jednoglasno usvojio rezoluciju kojom se osuđuje zabrana zapošljavanja žena u Avganistanu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.