Rusi i Turci dogovorili prekid vatre u celoj Siriji

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi i Turci "dogovorili prekid vatre u celoj Siriji"

Turska i Rusija su dogovorile plan o “prekidu vatre u Siriji na nacionalnom nivou“, prenela je reči neimenovanog izvora agencija Anadolija.

Kako prenose turski mediji, dve strane su usvojile predlog plana za uspostavljanje mira na celokupnoj teritoriji Sirije.

Izvodi navode da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turska i Rusija uložiti napore da sporazum o primirju stupi na snagu u sredu uveče.

Dodaje se i da su terorističke organizacije ponovo ostale avan sporazuma, a ukoliko mir zaživi režim na čelu sa Bašarom el Asadom će sesti za pregovarački sto sa predstavnicima pobunjenika, verovatno u Astani.

To su ranije dogovorili ruski i turski lideri Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, a razgovori bi trebalo da počnu sredinom januara sledeće godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.