Sirijske snage preuzele kontrolu nad gradom blizu Libana

Izvor: Blic, 08.Mar.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijske snage preuzele kontrolu nad gradom blizu Libana

Sirijske snage zauzele su grad blizu granice s Libanom koji su kontrolisali pobunjenici, u nastojanju da preseku lidije snabdevanjs pobunjeničkim snagama, preneli su mediji i opoziciioni aktivisti.

Borbe oko grada Zare, koji su pobunjenici koristili kao bazu za napade, trajali su nedelju dana, navodi Sirijska opseravatorija za ljudska prava.

Aktivisti navode da je taj grad jedan od poslednja dva uporišta pobunjenika uz granicu s Libanom koja vodi do grada Homsa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde je jedno od žarišta pobune protiv režima Bašara el Asada.

Bez ta dva grada, to će biti kraj revoliciji zapadno od Homsa, rekao je aktivista Sami el Homsi.

U borbama u toj oblasti sirijske snage pucale su i u Liban pokušavajući da potisnu pobunjenike koji su u Siriju ulazili preko švercerskih ruta.

Aktivisti i libanska televizija al-Majadi navode da sirijske snage napreduju ka susednoj oblasti Hasaridžijeh.

Vladine snage su do sad teško izlazile na kraj s protokom oružja i opozicionih boraca iz Libana.

Opservatorija navodi da je u jučerašnjim borbama poginulo 16 civila i 14 boraca, dok je jedan od aktivista na terenu rekao da su ubijena četiri civila.

Sirijska opoziciona koalicija potrvdila je danas da je izabrala novog komandata pobunjeničke vojske.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Režimske snage preotele grad Zaru od pobunjenika

Izvor: Blic, 08.Mar.2014

Snage sirijske vlade su posle višenedeljnih borbi danas od pobunjenika preotele grad Zaru, blizu granice sa Libanom, u pokušaju da prekinu linije snabdevanja pobunjenika iz te zemlje, objavili su državni mediji...Zaru su pobunjenici koristili kao uporište iz kojeg su napadali prorežimske zajednice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.