Režimske snage preotele grad Zaru od pobunjenika

Izvor: Blic, 08.Mar.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Režimske snage preotele grad Zaru od pobunjenika

Snage sirijske vlade su posle višenedeljnih borbi danas od pobunjenika preotele grad Zaru, blizu granice sa Libanom, u pokušaju da prekinu linije snabdevanja pobunjenika iz te zemlje, objavili su državni mediji.

Zaru su pobunjenici koristili kao uporište iz kojeg su napadali prorežimske zajednice u okolini, ističe Rami Abdurahman iz sirijske Opservatorije za ljudska prava, a prenosi AP.

To je jedno od poslednja dva uporišta pobunjenika uz libansku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << granicu. Drugo je selo al-Hosn, u koje je, prema navodima nekih aktivista, tokom borbi pobegla većina žitelja Zare.

Navodno su, prilikom ulaska u Zaru, režimske snaga ubile najmanje 20 ljudi, a u mnogim kućama je podmetnut požar.

U međuvremenu, grad Jabrud, koji predstavlja logistički centar pobunjenika u blizini glavnog grada, je već nedeljama izložen bombardovanju barel bombama iz vazduha.

Prema saopštenju sirijske Opservatorije za ljudska prava, samo u petak je u ovim bombardovanjima poginulo 16 civila i 14 pobunjeničkih boraca.

Od pomenutog moćnog, ali nepreciznog oružja dosad je u Jabrudu ukupno stradalo na stotine civila.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Režimske snage preotele Zaru od pobunjenika

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2014

BEJRUT - Snage sirijske vlade su poslije višenedjeljnih borbi u subotu od pobunjenika preotele grad Zaru, blizu granice s Libanom, u pokušaju da prekinu linije snabdijevanja pobunjenika iz te zemlje, objavili su državni mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.