PAO JE! POBEDA! OSLOBOĐEN KAN ŠAJKUN! Tigrovi isprašili teroriste! Auto-put Damask-Alep je slobodan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO JE! POBEDA! OSLOBOĐEN KAN ŠAJKUN! Tigrovi isprašili teroriste! Auto-put Damask-Alep je slobodan!

List „Vatan“ saopštio je da je sirijska vojska uspostavila kontrolu nad čitavim gradom Kan Šajkun u sirijskoj provinciji Idlib.

- Vojska je uspostavila kontrolu nad brdom Nimr, tornjem (mobilnog operatera) Sirijatel, selima Horš Han i Vadi el Fatah na jugu provincije Idlib -navodi list.

- Vojska potpuno kontroliše grad Kan Šajkun i auto-put Damask-Alep (u njemu) - ističe list.

Sirijska vojska opkolila je brda u predgrađu Han Šejhuna, kako bi uništila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snajperiste terorista koji se tamo nalaze.

Sirijska vojska je ranije blokirala auto-put Damask-Alep severno od Han Šejhuna i liniju snabdevanja terorista grupe Nusra front.

Assad’s army pushing to Khan Shaykhun while Turkish army convoys still in Hish on M5 road few kilometers away! pic.twitter.com/sqJ1bcWjrO

— Stork (@NorthernStork) August 19, 2019

Posle pregovora o Siriji u Nursultanu 2. avgusta stupio je na snagu režim prekida vatre u zoni deeskalacije u Idlibu. Komanda oružanih snaga Sirije saopštila je da će prekinuti borbena dejstva pod uslovom da Turska ispuni svoje obaveze prema rusko-turskom sporazumu postignutom u septembru 2018. godine u Sočiju. Osnovna tačka ovih sporazuma je povlačenje teškog i srednjeg naoružanja terorista na 20 kilometara od demilitarizovane zone u Idlibu.

Tri dana kasnije, 5. avgusta, vojska je nastavila operaciju zbog nepoštovanja uslova od strane terorista, koji su, koristeći zatišje, pokušali da napadnu položaje sirijske vojske na severu provincije Hama i više puta su otvarali vatru na stambena naselja u tom kraju.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

ŠPIJUNSKO BLAGO: Američka vojska razvila dronove veličine INSEKTA (VIDEO)

srbdan_rs/main

1

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OFANZIVA ASADA: Sirijska vojska osvojila strateški važan grad između Damaska i Alepa

Izvor: Večernje novosti, 19.Avg.2019

Provladin list „Vatan“ saopštio je da je sirijska vojska uspostavila kontrolu nad čitavim gradom Han Šejhun u sirijskoj provinciji Idlib Provladin list „Vatan“ saopštio je da je sirijska vojska uspostavila kontrolu nad čitavim gradom Han Šejhun u sirijskoj provinciji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.