Netanjahu OPRAVDAVA napad izraelskih aviona na sirijske snage koje se bore protiv terorista Al Kaide

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu OPRAVDAVA napad izraelskih aviona na sirijske snage koje se bore protiv terorista Al Kaide

Hezbolah je za njega i dalje najveća pretnja vitalnim interesima Izraela

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu komentarisao je izraelske vazdušne udare protiv Sirijske arapske vojske (SAA) na području Golanske visoravni pod kontrolom Sirije, izjavom iz Jerusalima u subotu.

- Sinoć je IDF napao sirijske vojne ciljeve - rekao je Netanjahu.

- To je bio snažan odgovor na minobacačku vatru na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << našoj teritoriji. Naša politika je jasna: nećemo tolerisati bilo kakvo prelivanje sukoba ili eskalaciju - ni minobacače niti rakete, sa bilo kog fronta. Odlučito ćemo odgovoriti na svaki napad na našu teritoriju ili na naše građane - rekao je Netanjahu.

Earlier today, in response to over 10 projectiles fired at Israel, an IAF aircraft targeted 3 positions belonging to the Syrian regime pic.twitter.com/JWOVVXG1dc

— IDF (@IDFSpokesperson) June 24, 2017

Izraelski lider je dodao da Jerusalim smatra da se radi o "pokušajima Irana da se vojno učvrsti u Siriji, kao i pokušaj da sa Hezbolahom dopremi naoružanje, putem Sirije i Libana.

Foto: Profimedia

Izraelski napadi su došli nakon što je 10 projektila navodno palo na teritoriju pod nadzorom Izraela na Golanskoj visoravni. Dvojica vojnika u Kuneitru su ubijena u napadu, a dva tenka sirijske vojske uništena. Sukobi između SAA i militanata nastavljaju se na Golanu, a zvaničnici sirijske vojske optužuju izraelske snage zbog njihove podrške antivladinim borcima.

Vetsi iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.