Nebenzja: SAD i njihovi saveznici prikrivaju posledice razorne vojne operacije u tom gradu Raki

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2017, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebenzja: SAD i njihovi saveznici prikrivaju posledice razorne vojne operacije u tom gradu Raki

SAD pokušavaju da prikriju posledice vojne operacije međunarodne koalicije u sirijskom gradu Raki, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

Kako je rekao, trenutna humanitarna situacija u tom gradu izaziva veliku zabrinutost.

„SAD i njihovi glavni saveznici preduzimaju sve što je moguće, pre svega u informacionom smislu, kako bi prikrili posledice razorne vojne operacije u tom gradu“, rekao je on.


Nebenzja je upozorio i da koalicija predvođena SAD u Siriji realizuju određene korak kako bi rasparčala Siriju na više delova.


„Dobijamo informacije o učešću koalicije u oslobođenim regionima, gde se formiraju lokalne vlasti sa kojima se pregovara o ekonomskom oporavku. Međutim, takvi razgovori se ne vode sa predstavnicima sirijske vlasti“, zaključio je on.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.