Rusija dobila poziv za zasedanje PSSE

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija dobila poziv za zasedanje PSSE

Savet federacije Rusije dobio je Savet federacije Rusije dobio je poziv na zasedanj predsedničkog odbora Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE), trenutno se raspravlja o mogućem sastavu delegacije, izjavio je predsedavajući međunarodnog odbora Gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov.

„Dobili smo poziv na sastanak predsedničkog odbora PS SE i sada raspravljamo o mogućem sastavu delegacije“, rekao je parlamentarac.

Rusija od 2016. godine ne šalje dokumente neophodne za akreditaciju svoje delegacije u PS SE, jer je 2014. i 2015. godine ruskim parlamentarcima oduzeto pravo glasa na sednicama i mogućnost da učestvuju u radu statutarnih tela Skupštine zbog njihovog stava o Krimu. Letos je Rusija obustavila uplatu dela doprinosa u budžet Saveta Evrope do potpunog vraćanja ovlašćenja nacionalnoj delegaciji. Moskva nastavlja da ispunjava svoje obaveze preuzete ranije prema konvencijama Saveta.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.