Matis potpisao odluku o povlačenju vojske iz Sirije

Izvor: B92, 25.Dec.2018, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis potpisao odluku o povlačenju vojske iz Sirije

Odlazeći američki ministar odbrane Džejms Matis potpisao je naredbu o povlačenju američkih trupa iz Sirije, saopštio je Pentagon.

Povlačenje američke vojske iz Sirije naredio je prošle nedelje američki predsednik Donald Tramp, što se navodi kao glavni razlog ostavke Matisa, prenosi vojni sajt Militari tajms.

Matis je odluku o povlačenju vojske potpisao dan pošto je Tramp najavio da će ga zameniti dva meseca ranije nego što je bilo predviđeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Matis, koji je zagovornik NATO-a i američkih tradicionalnih saveznika, često je bio na susprotnoj strani od Trampa, pa je tako bio protiv povlačenja iz Sirije, prenosi Rojters.

Matis, marinac sa četiri zvjezdice, hvaljen je i od strane republikanaca i demokrata, i njegov odlazak je uzrokovao veliku zabrinutost zbog onoga što mnogi vide kao Trampov nepredvidljiv samostalan pristup globalnoj bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Matis potpisao odluku o povlačenju vojske iz Sirije

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Dec.2018

VAŠINGTON - Odlazeći američki ministar odbrane Džejms Matis potpisao je naredbu o povlačenju američkih trupa iz Sirije, saopštio je Pentagon.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.