Makron pozdravio najavu o susretu Trampa i Kima

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2018, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron pozdravio najavu o susretu Trampa i Kima

Predsednik Francuske Emanuel Makron založio se danas za "zahtevni dijalog" sa Severnom Korejom, pozdravivši najavu dogovora o istorijskom samitu, u telefonskom razgovoru s američkim predsednikom Donaldom Trampom, saopštila je Jelisejska palata.

"Makron je pozdravio jučerašnju najavu Bele kuće. Međunarodna zajednica treba da održi jedinstvo u pogledu zahtevnog dijaloga sa Severnom Korejom koji treba da dovede do denuklearizacije Korejskog poluostrva", navedeno je u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Dva predsednika su razgovarala i o Siriji, gde je Makron izneo "potrebu za jasnom akcijom da bi se izbegao nastavak humanitarne katastrofe".

Tramp je prihvatio da učestvuje na samitu s severnokorejskim liderom Kim Džong Unom krajem maja.

Nezamislivo pre nekoliko nedelja, to obećanje o susretu dolazi posle dve godine velikih napetosti između Vašingtona i Pjongjanga zbog nuklearnog i raketnog programa Severne Koreje.

Tačno vreme i mesto samita još nisu saopšteni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.