Lavrov i Keri se pripremaju za mirovne pregovore o Siriji

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Keri se pripremaju za mirovne pregovore o Siriji

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali su telefonom o predstojećim mirovnim pregovorima o Siriji i složili se da je potrebno uspostaviti primirje i omogućiti dostavljanje humanitarne pomoći blokiranim područjima, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova u Moskvi.

Lavrov planira sastanak sa Kerijem i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u okviru sutrašnje konferencije o bezbednosti u Minhenu, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je portparolka ruskog Ministarstva Marija Zaharova.

Ona je rekla da je planirano "nekoliko bilateralnih sastanaka, i da se oni trenutno usklađuju".

"Ministar planira da se sastane da Mogerinijevom, a razgovara se i o sastanku sa njegovim kolegom Kerijem", navela je Zaharova, dodajući da je planiran i sastanak posrednčke četvorke o rešenju problema na Bliskom istoku.

Lavrov na marginama konferencije planira i sastanak sa kineskim šefom diplomatije Vang Jiem.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kerry i Lavrov: Važno je uspostaviti primirje u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2016

Rusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da su Sergej Lavrov i njegov američki kolega John Kerry razgovorali telefonom o Siriji...Složili su se da je nužno postići primirje i da humanitarna pomoć stigne do područja koja su u blokadi...Kerry i Lavrov će se sastati s evropskimi bliskoistočnim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.