Islamska država raznela naftna postrojenja hrvatske INE (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2017, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država raznela naftna postrojenja hrvatske INE (VIDEO)

Teroristi Islamske države navodno su digli u vazduh gasno postrojenje Hajan, koje se nalazi 100 kilometara istočno od Homsa, nakon što su oko postrojenja i u njemu postavili eksploziv. Hrvatski mediji prenose da je u tom napadu uništeno i postrojenje naftne kompanije INA.

Teroristi su snimak objavili na društvenim mrežama, ali o tome za sada ništa nije službeno potvrđeno. Kao što je vidljivo na službenim stranicama, hrvatska naftna kompanija INA je od 1998. godine učestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u aktivnostima istraživanja i proizvodnje u Siriji, prenosi Jutarnji list.

Kompleksna politička situacija u Siriji uticala je na položaj Ine na blokovima Afamija i Hajan, a nakon objave "više sile" 26. februara 2012. godine sve aktivnosti na spomenutim blokovima su suspendovane dok se okolnosti ne promene.

— Rami (@RamiAILoIah) January 8, 2017

Takođe, INA na svojim stranicama piše kako je zahvaljujući istraživanjima na bloku Hajan objavila šest komercijalnih otkrića (Džihar, Al Mahr, Džazal, Palmira, Mustadira i Mazrur) sa značajnim nalazištima rezervi nafte, kondenzata i gasa.

Kako bi na tom prostoru mogle da se sprovode naftne operacije osnovana je kompanija HPC (Hayan Petroleum Company), zajednička kompanija Ine (izvođač) i GPC-a (General Petroleum Company), no zbog objave rata Inina delatnost na polju HaJan trajala je samo 57 dana u 2012. godini.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Islamska država uništila "Inina" postrojenja u Siriji

Izvor: RTS, 09.Jan.2017

. Ministar spoljnih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir izjavio je da prve informacije koje je dobilo njegovo ministarstvo potvrđuju da su džihadisti Islamske države bombom razneli postrojenja "Ine" u Siriji, prenosi N1.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.