ISIS digao u vazduh postrojenje hrvatske INE! (VIDEO)

Izvor: Blic, 09.Jan.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS digao u vazduh postrojenje hrvatske INE! (VIDEO)

Teroristi Islamske države navodno su digli u vazduh gasno postrojenje Hajan, koje se nalazi 100 kilometara istočno od Homsa, nakon što su oko postrojenja i u njemu postavili eksploziv. Hrvatski mediji prenose da je u tom napadu uništeno i postrojenje naftne kompanije INA.

Teroristi su snimak objavili na društvenim mrežama, ali o tome za sada nema službene potvrde. Kao što je vidljivo na službenim stranicama, hrvatska naftna kompanija INA je od 1998. godine sudelovala u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aktivnostima istraživanja i proizvodnje u Siriji.

Kompleksna politička situacija u Siriji uticala je na položaj Ine na blokovima Afamija i Hajan, a nakon objave "više sile" 26. februara 2012. godine sve aktivnosti na spomenutim blokovima su suspendovane dok se okolnosti ne promene.

Takođe, INA na svojim stranicama piše kako je zahvaljujući istraživanjima na bloku Hajan objavila šest komercijalnih otkrića (Džihar, Al Mahr, Džazal, Palmira, Mustadira i Mazrur) sa značajnim nalazištima rezervi nafte, kondenzata i gasa.

WOAH!! #ISIS has released a #video showing the huge explosion and how they destroyed Hayan Gas plant & company east Homs.. #Syria pic.twitter.com/JlYrLfmZii

Kako bi na tom prostoru mogle da se sprovode naftne operacije osnovana je kompanija HPC (Hayan Petroleum Company), zajednička kompanija Ine (izvođač) i GPC-a (General Petroleum Company), no zbog objave rata Inina djelatnost na polju Hayan trajala je samo 57 dana u 2012. godini, piše "Jutarnji list".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država raznela naftna postrojenja hrvatske INE (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2017

Teroristi Islamske države navodno su digli u vazduh gasno postrojenje Hajan, koje se nalazi 100 kilometara istočno od Homsa, nakon što su oko postrojenja i u njemu postavili eksploziv. Hrvatski mediji prenose da je u tom napadu uništeno i postrojenje naftne kompanije INA...Teroristi su snimak objavili...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.