Islamska država objavila snimak na kojem dečak ubija navodnog špijuna?

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 02:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država objavila snimak na kojem dečak ubija navodnog špijuna?

Islamska država objavila je video, za koji tvrdi da prikazuje pogubljenje Palestinca iz istočnog Jerusalima Muhameda Musalama (19), koji je uzet kao talac zbog špijuniranja za Izrael pre tri meseca u Siriji, prenose izraelski mediji izveštaje američke TB mreže En- Bi - Si (NBC).

Na snimku se vide jedan muškarac, dečak od oko desetak godina sa pištoljem i njihov zarobljenik.

Porodica Musalama je u februaru potvrdila izraelskom listu "Haarec" da je njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sin putovao u Siriju da se bori za Islamsku državu.

Kasnije je ta organizacija džihadista objavila članak o Musalamu u svom magazinu "Dibik" pod naslovom "Intervju sa špijunom koji radi za izraelski Mosad".

Musalam je živeo s porodicom u istočnom Jerusalimu i posle završene srednje škole radio kao dobrovoljac u izraelskoj vatrogasnoj službi.

Njegov otac, Said Musalam, izjavio je za "Haarec" da mu je sin pre tri meseca rekao da ide na neki kurs u Izrael i molio ga da mu da novac.

 "Otišao je tog jutra i sledećeg dana sam pokušao da ga nazovem, ali je telefon bio isključen", rekao je otac dodavši "mislio sam da je zauzet".

"Nakon jedne nedelje dobili smo i-mejl da je želeo da bude mučenik i da odustaje od svega u svom životu i porodici", rekao je Said Musalam.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ID: Dečak ubio člana Mosada

Izvor: B92, 11.Mar.2015

Islamska država je objavila video-snimak na kome se vidi kako maloletni dečak ubija izraelskog Arapina, osuđenog na smrt pod optužbom da je izraelski špijun...Najpre su se na društvenim mrežama pojavili samo isečci iz snimka, koji prikazuju dečaka s pištoljem uperenim prema zarobljeniku...Nešto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.