Taoca pogubio dvanaestogodišnji džihadista

Izvor: RTS, 11.Mar.2015, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taoca pogubio dvanaestogodišnji džihadista

Ekstremisti Islamske države pogubili su devetnaestogodišnjeg Arapina iz Izraela pod optužbom da je špijun Jerusalima. Pogubljenje je izveo dvanaestogodišnji dečak.
Islamska država objavila je snimak na kome se vidi da dečak, za koga Bi-Bi-Si navodi da nije stariji od 12 godina, ubija hicem iz pištolja u glavu jednog taoca, a potom ispaljuje još tri metka u telo.

Pored njega stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i jedan stariji pripadnik Islamske države, koji dečaka opisuje kao "mladunče kalifata".
Ubijeni talac je Muhamed Musalam, koji je na snimku rekao da se pridružio Islamskoj državi kako bi izraelskoj obaveštajnoj službi mogao da dostavlja podatke o tome gde su baze i skladišta oružja.
I Izrael i porodica ubijenog Musalama demantovali su da je on bio izraelski špijun.
"Islamska država ga je uhvatila na turskoj granici dok je pokušavao da se sa turističkog putovanja vrati kući bolesnoj majci. Zatvorili su ga, tukli i naterali da kaže da radi za Izraelce", kaže Said Musalam, otac ubijenog mladića.
Izraelski bezbednosni zvaničnici saopštili su da znaju za snimak, ali još ne mogu da potvrde njegovu autentičnost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IS: Dečak pogubio palestinskog taoca

Izvor: Press, 11.Mar.2015

Na najnovijem video snimku koji je objavila Islamska država vidi se kako dečak ne stariji od 12 godina ubija Palestinca iz istočnog Jerusalima Muhameda Musalama (19), nakon što je priznao da je špijunirao za izraelsku obaveštajnu službu Mosad. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.