Izvor: Blic, 26.Okt.2016, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija zabrinuta zbog Španije: Nećete valjda da date gorivo ruskim brodovima?!

Britanija bi bila "veoma zabrinuta" ukoliko bi Španija dozvolila ruskoj flotili da napuni gorivo na putu ka Siriji, izjavio je britanski ministar odbrane Majkl Falon.

- Mi bismo bili veoma zabrinuti ukoliko bi bilo koja članica NATO pomislila da pomogne ruskim nosačima koji bi na kraju mogli bombardovati sirijske civile - rekao je Falon novinarima.

Španija se suočava sa kritikama jer se navodno sprema da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u luci Seuta isporuči gorivo flotili ruskih ratnih brodova predvođenoj nosačem aviona "Admiral Kuznjecov", piše danas britanski "Gardijan".

Očekuje se da će gorivo biti isporučeno tokom dana kada brodovi prođu kroz Gibraltarski moreuz.

Španski list "Pais" je kasno sinoć objavio da špansko Ministarstvo spoljnih poslova razmatra dozvolu izdatu ruskoj flotili o zaustavljanju u Seuti.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izrazio je prošle nedelje zabrinutost da bi borbena grupa ruske mornarice koja je u Sredozemno more uplovila sa nosačem aviona mogla da pokrene napade na opkoljeni sirijski grad Alepo.

- Zabrinuti smo da će grupa koju predvodi nosač aviona podržati vojne operacije u Siriji na način koji povećava ljudske patnje - kazao je Stoltenberg u sedištu NATO u Briselu.

Borbena grupa ruskih brodova na čelu sa nosačem aviona "Admiral Kuznjecov" sredinom meseca poslata je u Sredozemlje.

U nedelju, na putu kroz kanal Lamanš nosač su nadletali avioni britanske avijacije (RAF), a namera je bila, kako su preneli mediji da "pokažu svoje prisustvo" i da fotografišu jedini ruski nosač aviona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.