Vučić: Napad na Trifunovića posledica postojanja ekstremnog dela društva

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2020, 22:08

Vučić: Napad na Trifunovića posledica postojanja ekstremnog dela društva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je današnji napad na lidera Pokreta Slobodnih građana Sergeja Trifunovića posledica "postojanja ekstremnog dela društva" koje "ne nudi (politički) program, a želi da učestvuju u vlasti".

On je gostujući na TV Pink osudio incident, uz napomenu da niko nema pravo da primeni silu "čak iako neko jeste opsovao", ali i da "nema sumnje da i vlast mora >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nešto da promeni".

Vučić je kazao da je zbog toga pre dva meseca "prestao da pominje i da napada predstavnike opozicije" i dodao da ekonomski oporavak treba da bude prioritet celog društva.

Kako je rekao, prema istraživanjima u koje je imao uvid, "PSG ali i brojne druge partije će ući u parlament", ali je podvukao da sa tom političkom opcijom neće sarađivati.

"Trifunović nije osoba sa kojom ćemo na bilo koji način praviti političke saveze, to je čovek koji je svoju komšinicu, baku, nazivao 'droljom', novinarku prostitutkom, za svoje političke protivnike govorio da kriju decu... ali to ne znači da iko ima pravo da ga fizički ugrožava", rekao je Vučić.

On je rekao da po onome što je video u istraživanju, PSG i mnoge druge partije biće u parlamnetu i tamo će imati priliku da pokažu šta misle, i da se borba sa ulice prenese u parlament.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.