Trifunović: Ne možemo da vratimo Kosovo, PSG neće ući u SzS

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2019, 04:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trifunović: Ne možemo da vratimo Kosovo, PSG neće ući u SzS

Novoizabrani predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je u utorak uveče da taj pokret neće ući u Savez za Srbiju, ali će se on zalagati za jedinstvo opozicije na svim nivoima Novoizabrani predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je u utorak uveče da taj pokret neće ući u Savez za Srbiju, ali će se on zalagati za jedinstvo opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na svim nivoima.Trifunović je za N1 rekao kako vidi svoju ulogu: Ima dosta onih koji se ograđuju od protesta i kažu - neću da hodam sa Jeremićem i Đilasom, dajte nam novo lice. Želim da privučem neverne tome. Eto ja ću da žrtvujem svoj lični život i meni u životu ovo ne treba, prilično lepo živim, upravo da bih privukao te "neverne Tome".On je rekao da je opšti stav "relevantne" opozicije da se na izbore ne izlazi, a na pitanje šta ako LDP Čedomira Jovanovića bude želeo da izađe na eventualne izbore, on je kazao:"Od kad je LDP opozicija? Ništa nije relevantno to što kaže LDP".Pročitajte još - Čeda i Radulović odbrusili ĐilasuKada je reč o problemu Kosova, on smatra da je Kosovo, pogrešnom politikom za vreme Slobodana Miloševića, "bivša srpska pokrajina", izgubljeno i oteto."Ne možemo Kosovo da vratimo i to je sigurno", rekao je Trifunović i dodao da je protiv razgraničenja.Kaže da treba raditi da Srbima na Kosovu bude bolje, kao i na pomirenju sa Albancima.Na konstataciju da je patrijarh Irinej izjavio da ne vidi smisla u podsticanju na proteste, Trifunović kaže - "a jel mora baš patrijarh da se meša u proteste".Trifunović je u subotu na izbornoj skupštini postao novi predsednik Pokreta slobodnih građana, nakon što se Saša Janković, pod još nedovoljno razjašnjenim okolnostima, krajem decembra, povukao iz politike.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sergej Trifunović: PSG neće ući u Savez za Srbiju

Izvor: RTS, 30.Jan.2019

. Novoizabrani predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je za N1 da taj pokret neće ući u Savez za Srbiju, ali će se on zalagati za jedinstvo opozicije na svim nivoima.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.