Izvor: Radio 021, 01.Jun.2020, 09:18

Stefanović: Podneta krivična prijava protiv napadača na Sergeja Trifunovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je protiv jedne osobe podneta krivična prijava jer je u centru Beograda napala lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

"Za drugo lice, iz drugog indicenta koji se desio, tužilaštvo će odrediti kvalifikaciju i da li ima mesta za nju", rekao je Stefanović za TV Prva.

On je naveo da u tom drugom slučaju nije bilo fizičkog napada i da je taj čovek poznat od ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << po pretnji predsedniku i jednom od osnivača Udruženja kidnapovanih i ubijenih na KiM Simi Spasiću.

Kako je rekao, "očito je deo ljudi nezadovoljan što Trifunović ide na izbore i to agresivno ispoljava". Dodao je i da je Trufunović rekao odakle je došao napad na njega.

Lider PSG Sergej Trifunović napadnut je juče u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu dok je sakupljao potpise za izlazak na izbore, a policija je privela dve osobe.

Član predsedništva PSG Pavle Grbović ispričao je da je jedan prolaznik Trifunoviću vikao da je "izdajnik" i "da mu predsednik Srbije Aleksandar Vučić skuplja potpise za listu".



"Nakon kraće rasprave, čovek je Trifunovića udario pesnicom u glavu", rekao je Grbović i dodao da je Trifunović dobro. Prema njegovim rečima, došla je policija i "sklonila sa strane" čoveka koji je napao lidera PSG.

Trifunović je ocenio da mu "metu na čelu crtaju simpatizeri opozicije koja je proglasila bojkot izbora".

MUP je saopštio da su privedene dve osobe zbog narušavanja javnog reda i mira u centru Beograda, u Knez Mihailovoj. Saopšteno je da se sumnja da je Ž.A. (67), nakon kraće rasprave, pesnicom udario Sergeja Trifunovića, a potom je u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M.Đ. (65) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta, navodi se u saopštenju policije.

Autor: Beta, 021, FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.