Sergej Trifunović: Tužba, za sad, postoji samo u tabloidima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Trifunović: Tužba, za sad, postoji samo u tabloidima

Fondacija nema nikakve političke konotacije, već prikuplja novac za lečenje dece, ona postoji jer je država nesposobna, ili, još gore, ne želi time da se bavi, izjavio je FoNetu osnivač Fondacije "Podrži život", glumac Sergej Trifunović.

On je, u okviru serijala razgovora Bez rukavica, objasnio da je krivična prijava za zloupotrebe protiv njega podneta samo u tabloidu, pošto za pravu nema elemenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Trifunović je novinarki Andrijani Milaćević rekao da ga, posle najave ministra Zlatibora Lončara da se ispita rad Fondacije, niko nije kontaktirao iz Antikorupcijskog tima Ministarstva zdravlja.

Kako kaže, nisu ga kontaktirali ni nadležni organi posle navodne krivične prijave, koju je podnela organizacija iz Trstenika Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost".

Lider organizacije Mario Spasić je prvo pristao na izjavu FoNetu da bi potvrdio i objasnio da li je i zbog čega je podneo prijavu, ali potom dva dana nije odgovarao na pozive i poruke.

Trifunović, ipak, očekuje inspekciju i poziva je da dođe i proveri rad Fondacije.

Pošto je inspekcija bila u Investicionom fondu "Ilirika", u koji je Fondacija ulagala novac, "uzeli su njihove papire, čekamo da dođu kod nas, sve je na izvolte", istakao je Trifunović, koji čeka potvrdu o regularnom radu, "pošto neće naći ništa".

"Onda će morati to da nam potpišu i mi ćemo uramiti", najavio je on i konstatovao da je cela ta priča "dizanje prašine".

Stav mene i mog advokata je da tužba zapravo ne postoji, ona je podneta u tabloidima, uveren je Trifunović.

Prema njegovim rečima, i osoba koja obavlja funkciju ministra zdravlja u sred Skupštine iznosi optužbe utemeljene na pisanju tabloida.

Šta je tabloid? Vrhovni sud? Izgleda da je to ozbiljna instanca, tako da ta tužba postoji, za sad, samo u tabloidu i mislim da neće do nje ni doći, smatra Trifunović.

Pošto znaju da tu nema elemenata za krivičnu prijavu, on ponavlja da je neće ni podneti, "samo mažu oči nesrećnom narodu, pokušavajući da bace prašinu u oči, ali na to više niko ne naseda".

Od kada je počela ova prljava kampanja, nikada više uplata nismo imali, istakao je Trifunović, kome je još draže što je na društvenim mrežama broj Fondacije 5757 postao simbol otpora.

On smatra da je na meti tabloida zbog toga što je protiv svega što radi vlast, a "radi grozne stvari".

Za Trifunovića je dovoljno grozno to što 157 poslanika većine, čija se imena ne smeju zaboraviti i treba ih stalo ponavljati, već drugi put glasaju protiv zakona koji bi regulisao lečenje dece u inostranstvu i predloga da se novac od kockarnica usmeri na bolesnu decu.

Prema njegovom stavu, to znači da poslanici ne žele da se deca leče, ali zato zdušno raspravljaju o zaštiti retkih vrsta slepih miševa, što je tačka dnevnog reda tekućeg zasedanja parlamenta.

"Dragi Srbi zapitajte se za koga ste glasali", poručio je Trifunović, ali je naglasio da Fondacija nema nikakve političke konotacije.

Prikuplja novac za lečenje dece, a postoji zato što je država nesposobna, ili još gore, ne želi da se time bavi, ocenio je Trifunović i primetio da "ne postoji razlog zašto bi neko, pobogu, glasao protiv Zojinog ili Aleksinog zakona..."

"Oni po difoltu glasaju, kao ovce, samo zato što ti zakoni dolaze iz opozicije i to je najstrašnije", ukazao je Trifunović.

To ga čini besnim, kao građanina, koji jeste političan, a koji je osnovao Fondaciju koja je apolitična i radi apsolutno legalno.

Uprkos navodima o malverzacijama, on tvrdi da imidž Fondacije "Podrži život" nije narušen.

Jedino je ljut na tabloide, jer su maltretirali roditelje bolesne dece, inače im je vrlo sam zahvalan.

Učinili su za Fondaciju više nego što sam ja za ove četiri godine, rekao je Trifunović i zaključio da je za Fondaciju sada čuo i ko nije čuo i šalje poruke ko ih nikad nije slao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.