SRS: Poverenica za zaštitu ravnopravnosti vodi antisrpsku kampanju za državnu platu

Izvor: Beta, 09.Feb.2022, 12:00

SRS: Poverenica za zaštitu ravnopravnosti vodi antisrpsku kampanju za državnu platu

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković "za državnu platu vodi antisrpsku kampanju", odnosno da su "njeni stavovi u javnosti identični sa stavovima antisrpskih nevladinih organizacija"."Brankica Janković u javnosti brani Mariniku Tepić, Sergeja Trifunovića, Zoranu Mihajlović, Aidu Ćorović i ostale drugosrbijance, ali nikada nije reagovala na napade na Srbe na Kosovu i Metohiji, na javne izjave da se u Srebrenici desio genocid, da Srbija ne treba da brine o Republici Srpskoj i Srbima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju SRS.Iz te stranke su naveli da Janković "za otvoreno antisrpsko delovanje prima visoku državnu platu", kao i da će SRS, po eventualnom povratku u Skupštinu Srbije nakon izbora, zatražiti njenu smenu, kao i ukidanje funkcije poverenika za zaštitu ravnopravnosti."Brankica Janković je stalni gost američke ambasade u Beogradu, gde redovno prima instrukcije i naloge. Toliko je često prisutna u američkoj ambasadi, da je čak, kako kaže, i ambasadorovo kuče poznaje", piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Janković: Saopštenje SRS pritisak na nezavisnu državnu instituciju i ugrožavanje lične bezbednosti

Izvor: Danas, 09.Feb.2022

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ističe za Danas da je saopštenje Srpske radikalne stranke u kojoj je, između ostalog, prozivaju da vodi “antisrpsku kampanju”, nedupoustiv pritisak na nezavisnu državnu instituciju, potpuno nepoznavanje zakonom propisanih nadležnosti Poverenika...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.