Jovičić o brutalnim uvredama Trifunovića na račun žena: Počinjeno krivično delo i ugrožena sigurnost novinarke

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić o brutalnim uvredama Trifunovića na račun žena: Počinjeno krivično delo i ugrožena sigurnost novinarke

Glumac Sergej Trifunović nastavio je sa divljačkim uvredama i napadima na žene, nazvavši novinarku "Sprskog telegrafa" ološem i kur*om.

Trifunović se nije se zaustavio samo na ovoj odvratnoj uvredi, već je nastavio da vređa novinarku, izvinjavajući se kur*ama što ih je "stavio s njom u istu rečenicu".

Udruženje novinara Srbije osudilo je neprihvatljive uvrede Sergeja Trifunovića upućene novinarki "Srpskog telegrafa" Ivani Žigić i pozvalo ga da joj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se javno izvini.

Aleksandar Jovičić, predsednik opštine Palilula, najoštrije je osudio brutalne uvrede Sergeja Trifunovića na račun novinarke Ivane Žigić.

On kaže da je novinarka samo radila svoj posao i da je Trifunović zamoljen za komentar, a umesto odgovora obrušio se na devojku salvom uvreda i objavio broj njenog telefona na društvenoj mreži tviter.

- Ovim je počinio krivično delo, narušio privatnost i ugrozio sigurnost devojke koja je obavljala posao u interesu javnosti. I ovo nije prvi put da se Trifunović obruši na žene jer valjda se tako oseća većim muškarcem. Novinarka Barbara Životić i glavna urednica Studija B ivana Vučićević bile su izložene javnom linču, a inspirator i najglasniji u toj nevaspitanoj rulji bio je upravo Sergej Trifunović. Sada je novinarku Ivanu Žigić izložio opasnosti objavivši njen broj telefona zato što mu je predočila činjenice i zato što mu se ne dopada za koju redakciju radi. Ali za razliku od gospodina Trifunovića ona pošteno radi i radom zarađuje svoj novac. Zato pozivam sva novinarska udruženja da reaguju i stanu u odbranu svoje koleginice, kao i državne organe da ispitaju da li je Trifunović svesno izložio opasnosti život jedne novinarke koja itekako obavlja javnu funkciju - rekao je Jovičić.

On navodi da su tako pretučene i Goca Uzelac i Mara Dragović sa PINK-a, a pre mesec dana javno su linčovane Barbara i Ivana sa Studija B.

- Pozivam sve novinare da stanu u zaštitu svojih koleginica jer sledeći može biti neko od njih. A Sergeju poručujem da neće postići uspeh u političkim vodama, kuda je sa kandidaturom za predsednika PSG krenuo jer politička karijera se ne gradi na prostačkom vređanju žena i pozivanju na nasilje, već radom, vizijom i dijalogom. Ali, to se uči radom na sebi i čitanjem knjiga, a nikako na splavovima sa osuđenim kriminalcima i ubicama - zaključuje Jovičić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.