Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Mar.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSB:Nekoliko osumnjičenih za ubistvo Nemcova, niko konkretno

Direktor ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) izjavio je danas (4.mart) da je istraga u slu;aju ubistva opoyicionog lidera Borisa Nemcova identifikovala nekoiko osumnjičenih, ali nije dao nikave detaljnije informacije niti je preciyirao da li su vlasti bliže rješenju slučaja

Šef FSB Aleksandar Bortnikov je ipak dodao da su osumnjičeni samo jedna verzija koju istražitelji razmatraju navela je agencija Interfax.

Na direktno pitanje novinara da li ima osumnjičenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u ovom slučaju on je rekao "Oni su uvjek tu" rekao je Bortnikov.

Boris Nemcov, jedan on najuglednijih ruskih opozicionara i glasan kritičar Vladimira Putina, ubjen je u petak veče, 27.februra na mostu u Moksvi u neposrednoj blizini Kremlja.Ubjen je sa četri metka u leđa.

Sahranjen je juče ( 3.marta) nakon velikog i emotivnog ispraćaja hiljada građana u Moskvi.

Vladimir Putin je ubistvo nazvao "provokacijom" čiji je cilj destabilizacija zemlje, obećavši da će ubice biti privedene pravdi.

Vladini protivnci strahuju da se to nikada neće dogoditi, ukazujući da su prethodna ubistva nekoliko kritičara Kremlja nerazjašnjena do danas.

Istražitelji su naveli da se istraga vodi u više pravaca uključujući islamski ekstremizam, konflikt u Ukrajini i lični život Borisa Nemcova.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga došla do nekoliko osumnjičenih za ubistvo Njemcova

Izvor: Politika, 04.Mar.2015

MOSKVA – Šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov izjavio je danas da je istraga ubistva opozicionara Borisa Njemcova došla do nekoliko osumnjičenih...„Uvek imamo osumnjičene”, rekao je Bortnikov novinarima u Moskvi, prenosi Raša tudej...Njemcov je ubijen u petak,...

Nastavak na Politika...

Identifikovani osumnjičeni za ubistvo Borisa Njemcova?

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2015

MOSKVA - Direktor ruske Savezne službe bezbjednosti (FSB) izjavio je u srijedu da je tokom istrage ubistva opozicionog lidera Borisa Njemcova identifikovano nekoliko osumnjičenih, javile su ruske novinske agencije...Zvaničnik FSB-a Aleksandar Bortnikov izjavio je, ipak, da je to samo jedna od verzija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.