Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Mar.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin traži od policije da spriječe "sramotu" političkih ubistava

Vladimir Putin je danas (4.mart ) izjavio da se Rusija mora riješiti "srama i tragedije " kao što je ubistvo opozicionog političara Borisa Nemcova i da policija mora riješiti politička ubistva.

Razgovarajući sa zvaničnicima ministarstva unustrašnjih poslova, Putin je ukazao na štetu koja je nanesena reputaciji Rusije ubistvom vladinog kritičara kao što je bio Nemcov, koji je upucan na udaljenosti od samo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << metara od Kremlja u petak veče 27.marta.

"Najozbiljnija pažnja mora biti posvećena zločinima visokog profila, uključujući i onima koja imaju politički prizvuk", rekao je Putin na sastanku koji je državna televizija prenosila uživo.

"Neophodno je da se Rusija konačno oslobodi srama i tragedije, kakve su one koju smo upravo imali priliku da vidimo - mislim na ubistvo, bezočeno ubistvo Borsia Nemcova u sred centra prijestonice" , rekao je Vladimir Vladimirovič.

Putin je takođe naredio policiji da " odmah reaguje na bilo koji signal pripreme ekstremističkih akata" i preduzmu korake na spriječavanju ekstremizma naročito među mladima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin policiji: Izbavite Rusiju od tragičnih ubistava

Izvor: Blic, 04.Mar.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je danas od policije da izbavi Rusiju od "sramote i tragedije" ubistava sličnih nedavnom "bezočnom ubistvu" Borisa Njemcova u centru Moskve...Govoreći na sastanku sa vrhom Ministarstva unutrašnjih poslova, ruski predsednik je rekao da je potrebno posvetiti...

Nastavak na Blic...

SAD:Svijet očekuje da Rusija pronađe ubice Nemcova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Mar.2015

Savjetnica američkog državnog sekretara Victoria Nuland saopštila je danas (4.marta) da Vašington kroz aktulenu istragu očekuje da Rusija nađe ubice i one koji su odgovorni za smrt opozicionog političara Borisa Nemcova..."Mi smo apsolutno jasno stavili do znanja i javno i privatno Ruskoj Federaciji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.