Izvor: Luftika.rs, 21.Feb.2024, 12:46

Zadatak iz matematika za 1. razred zadao roditeljima ozbiljne glavobolje: “Celu noć smo tražili grešku”

Majka iz Teksasa, Tiša Sanders, nedavno je iznenadila i zbunila korisnike društvenih mreža zadatkom koji je njena šestogodišnja kćerka dobila u školi.
Naizgled jednostavan matematički izazov stvorio je konfuziju, a pokušajte da ga rešite. Dakle, potrebno je da broj 27 razdvojite na desetice i jedinice, a potom kažete koliko ima jedinica.
Kao što vidite, ćerka Samer napisala je da broj 27 sadrži dve desetice i sedam jedinica.
Na kraju je dodala da broj 27 ima sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << jedinica, ali je nastavnica odgovor ocenila kao netačan, prenosi New York Post.
Zbunjena Tiša morala je da reaguje:
“Pozdrav, samo sam htela da upitam kako je Samer pogrešila? Njen tata i ja smo celu noć pokušavali da uočimo grešku i želimo da budemo sigurno da smo na pravom putu”, stajalo je u poruci nastavnici.
Odgovor je glasio:
“Ovo je nova matematika koju predajemo. Želimo da shvati da imati dve desetice i sedam jedinica znači isto što i 27 jedinica”.

Ispovremeno, prosvetna radnica je nacrtala dijagram tačnog odgovora.
Tiša je objavila zadatak i istakla da je šest godina bila učiteljica u osnovnoj školi, ali da nikada nije naišla na ovakvo pitanje.
Time je izazvala lavinu komentara, a ljudi su je mahom podržali.
“Ovakva pitanja vode u neuspeh”, napisala je jedna osoba, a druga se nadovezala: “Umesto strelica je trebalo da stoje znakovi jednakosti. To bi detetu ukazalo da su sve komponente iste”.
Zadatak iz matematike posvađao Srbe, a onda se u čitavu raspravu umešao profesor sa Berklija
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.