Orbović izabrao savez sa Ljajićem

Izvor: B92, 09.Feb.2012, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orbović izabrao savez sa Ljajićem

Beograd -- Lider SDPS Rasim Ljajić i vođa Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović potpisaće za koji dan sporazum o zajedničkom nastupu na sledećim izborima.

Oni će nastaviti pregovore sa ostalim zainteresovanim strankama o formiranju širih predizbornih saveza, saznaju "Novosti".

Prema dosadašnjim najavama, Ljajić je kao stranke sa kojima će voditi predizborne razgovore naveo DS, SPS, PUPS, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << URS i LDP, dok je Orbović izrazio spremnost da sedne za sto i sa Nikolićevim naprednjacima.

Sporazum SDPS i SSSS podrazumevaće i da te dve opcije zajednički vode u eventualne postizborne razgovore za formiranje nove vlade.

Ljajić i Orbović imaju želju da njihova strateška saradnja bude dugoročna, a ne jednokratna - samo za predstojeći izborni ciklus.

Programski, SDPS i sindikalce spaja politička borba za prava radnika i socijalno ugroženih slojeva društva.

Aktuelni ministar za rad i zapošljavanje ranije nam je rekao i da bi upravo taj resor mogao u sledećem mandatu da pripadne sindikatima.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikati prelomili - u koaliciju s Ljajićem

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2012

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) i Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) potpisaće narednih dana sporazum o zajedničkom nastupu na narednim izborima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Sastanak SSSS i DS o nastavku saradnje

Izvor: Blic, 09.Feb.2012

Savez samostalnih sindikata Srbije ( SSSS) saopštio je da su danas njihovi predstavnici razgovarali s predstavnicima Demokratske stranke o osnovnim opredeljenjima i konkretnim zahtevima SSSS, definisanim u Platformi za razgovore s političkim strankama...Delegaciju SSSS predvodio je predsednik Ljubisav...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.