Sreda, 08.02.2012.

22:45

Orbović izabrao savez sa Ljajićem

Lider SDPS Rasim Ljajić i i vođa Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović potpisaće uskoro sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

Izvor: Večernje novosti

Default images

Oni će nastaviti pregovore sa ostalim zainteresovanim strankama o formiranju širih predizbornih saveza, saznaju ”Novosti”.

Prema dosadašnjim najavama, Ljajić je kao stranke sa kojima će voditi predizborne razgovore naveo DS, SPS, PUPS, URS i LDP, dok je Orbović izrazio spremnost da sedne za sto i sa Nikolićevim naprednjacima.

Sporazum SDPS i SSSS podrazumevaće i da te dve opcije zajednički vode eventualne postizborne razgovore za formiranje nove vlade.

Ljajić i Orbović imaju želju da njihova strateška saradnja bude dugoročna, a ne jednokratna - samo za predstojeći izborni ciklus.

Programski, SDPS i sindikalce spaja politička borba za prava radnika i socijalno ugroženih slojeva društva.

Aktuelni ministar za rad i zapošljavanje ranije nam je rekao i da bi upravo taj resor mogao u sledećem mandatu da pripadne sindikatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: