Ljajić sutra u Skoplju traži rešenje za izvoz brašna iz Srbije

Izvor: Beta, 06.Mar.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić sutra u Skoplju traži rešenje za izvoz brašna iz Srbije

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić putuje sutra u Skoplje kako bi u dogovoru sa predstavnicima makedonske vlasti rešio problem izvoza brašna iz Srbije, saznaje danas Beta u njegovom ministarstvu.Ljajić će ponuditi konkretno rešenje, a ako ne bude postignut dogovor Srbija ima spremljene kontramere na odluku Vlade Makedonije kojom su pre dve nedelje uvedene necarinske barijere za izvoz brašna iz Srbije u Makedoniju.To je 13. put u poslednjih sedam godina da su Srbija i Makedonija u sporu zbog brašna.Odlazak u Skoplje Ljajić je najavljivao za 2. marta, ali nije otputovao jer sa makedonskim ministrom poljoprivrede Ljupčom Nikolovskim nije bila postignuta saglasnost ...
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ljajić: Ne želimo TRGOVINSKI RAT SA MAKEDONOJIM, ali ako ne popuste uvodimo kontra mere

Izvor: Blic, 06.Mar.2018

Srbija i Makedonija nalaze se na ivici novog trgovinskog rata, nakon što, po 13. put u sedam godina. Makedonija pokušava da ugrozi uvoz srpskog brašna, zbog čega je ministar trgovine Rasim Ljajić od sutra najavio kontramere.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.